28 April, 2011

KISAH HATI

tak de pape yang nak diceritakan untuk post kali ni..(takde hot story mau cite)...tapi, ade lagu hot nak share... selaloo saya share lirik je..haaaaaaaaaaaaaaaa..hari ni dengan video skali nak share..kire kali ni bagi advance sket..video + lirik...haaaaa.......sambil tgok video, bole nyanyi sekali....kalo nak banyak kali pon bole....ulang nyanyi lagu ni sampai pengsan..hahahaaa..

nak komen sikit..(janji sikit je)..lirik dye best..menusuk ke kalbu..hahhahhahaha...bak kata lagu ni, mungkin tak bersama di dunia tapi di angkasana.....

ok....jom layan je lagu ni....huhuhuhu










video




Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya 







p/s :: time kasih kepada tuan afiq azli tuan mud yang sponsor lagu ni..
hahhahhahahahhahahahahahhahahahahaha....
(padahal dye tolong carikan dengan downloadkan je pon)
best lagu ni....
hari-hari nak nyanyi sampai pengsan..
hahhahahhaha...
sedar dari pengsan, sambung balik nyanyi..
 








(NHAM) 




 

24 April, 2011

BARU JE TAHU...MACAM MANE NI....





haaiiissshhh...tu lah ayat mule yang paling sesuai sekali untuk di tulis ye...saya baru je tau seuatu...ade ke patut saya baru tau yang en FT saya ade blog and official website lagi untuk fan dye...tak patot betol....sebagai peminat NO 1 en FT seharusnya saya tau sume ni....macam mane la saya bole tak tau..


kate peminat NO 1...(tu maksudnya, tak no 1 sangat laaaa....)..blog ni pon terjumpa sebab tersilap tekan kat google...sebenanye nak taip "ADHESIVES" tapi tesilap taip, tertaip "FAIZAL TAHIR"...(jauh bebenor tesilap eja tu..nampak sangat memang sengaja nak taip en FT)..hahhaha...tak kisah laaa...skali, haaaaaaaaaaaaaaaaa, hamek....ternampak link blog ngan link fan page en FT...tekejut gile (tejatuh dari kerusi, pastu terguling sampai terhantuk kat katil..)....sebab tak penah tahu pon sebelom ni..I SWEAR okk tak penah tau...

salah saya ke sebab tak tau....hahahhaha..taaakkkkaaaannnn...salah en FT la tak bg tau saya..(bajet...ingat en FT tu kenal bebenor ngan cik nurulhuda keee???)kikikikikiikiki...


tak kisah la ye...janji saya da tau dan saya dah join pon jadi faan dye yang berdaftar...(fuyyyoooooo...) haaaaaaaaaaa.....peminat-peminat kak CT jangan jelezzzz okkk...
(tapi, untuk pengetahuan umum, saya pon penah berdaftar sebagai peminat kak CT...addddooiiii....ni adelah sesi mengantoikan diri sendiri..)...kire halal je la ye...


orang kate kalo jadi fan club ni best..tapi saya rase biase-biase je...tak de effect pon...hahhahaha....






ni link en FT punye fan page

yang ni pulak link en FT punye blog

yang ni kak CT punye fan page (ehhhh..terletak pulak....tak sengaje...)














p/s :: sepatutnya exam dibuat setiap hari.
bia takde gab langsung...
supaya studen maacam nurulhuda ni,
takde mase nak melaghaa kan diri sendiri..
baru rase macam tak cukup mase nak study..
kikikikkiki..
tp kalo ade gab pon okkk...








(NHAM)





TAK JUMPA TAJUK YANG SESUAI



AMARAN KERAS!!!!
POST KALI INI ADELAH JIWANG DAN BANYAK UNSUR-UNSUR MENGADE-NGADE..
KALO ANDA TAK TAHAN ATAU MUDAH MUNTAH,
SILA JANGAN BACA..
SEBARANG KEJADIAN YANG TAK DI INGINI BERLAKU,
ADELAH DI ATAS TANGGUNGJAWAB SENDIRI...







post ni khas untuk awak...
tak tau la nape..
kalo nak post untuk awak, mesti nak guna sebelah kanan...
kira halal je la ye....
sekarang ni da makin susah nak berhubung dengan awak..
saya faham, awak ade attachment..
dan awak masuk keje tak menentu..
lagi-lagi kalo ade emergency kes...
saya faham sume tu..
mase kite pon tak same..
awak siang saya malam..
awak baru celik mate, saya da nak tutup mate...
susah betol nak comunicate sekarang ni..
sekarang ni saya memang sangat bz dengan exam...
(bz la sangat..sempat je update blog)
awak pon sangat la bz dengan keje-keje awak..
haiiiisssshhhhhh....
bile nak stoly moly ni...
saya rase awak je kot yang sanggup nak dengar...
almaklumlah, saya ni kuat membebel...
saya tetibe terperasan sesuatu...
awak memang jarang bercakap bile dengan saya...
sebab saya je asyik cakap kot...
awak akan angguk dan kate "iyeee", "laaaa cam ne pulak camtu"..
awak, balik la bercuti.....
saya tau tiket nak balik tu bukan singgit or du ringgit...
tapi beratus-ratus...
dan saya jugak tau, awak takkan balik semata-mata sebab saya..
(yang ni saya pasti)
menyesal la sebab dulu tak blaja pandai-pandai...
kalo pandai, mesti da amek bio..
pastu masuk matrik...
pastu amek same coz dengan awak..
pastu gi fly sesame....
haaaiiisssshhhhh....
mane bole da nak di undurkan mase kannn..
sebab tu skang jadi cam ni..
saya tau, awak takde mase pon nak bace post ni..
sebab awak sangatlah bz...
yeee saya faham...
saya kan seorang yang memahami..
kalo saya tak faham pon...
awak da pesan...
macam-macam mane pon saya kene faham...
awak kate, awak yang pilih untuk jadi macam ni..
awak sangat enjoy dengan ape yang awak buat skang..
awak kate, ni la cita-cita awak dari dulu...
sekarang baru tercapai...
taniaahhhh....
saya akan tunggu awak balik....
nak jumpa pastu nak cakap tanpa henti ..
pastu nak cakap sampai pengsan..
cakap sampai awak da tak sanggup nak dengar..
sampai telinga awak tercabut..
pastu pasang balik telinga and dengar balik cite saya...
siriusly saya sangat perlukan awak disaat-saat macam ni...
saat saya tak bole nak buat keputusan..
saat saya tak bole nak buat pilihan..
saat saya tak bole nak bezakan yang baik and yang buruk..
saat saya rasa hidup saya da tunggang langgang...
mase waktu-waktu macam ni...
awak laa superhero yang saya tunggu untuk datang...
pastu tolong selesaikan sumee...
ooowwwwhhhhhhhhhh......
ade setahun lagi awak nak dok kat sane...
saya tengah tunggu awak balik ni...
tak kisah la kalo awak balik bawak awek mat salleh baru ke..
saya tak kisah pon....
(tapi sebenanye saya kisah sangat yee...)
(sila jangan berani-berani buat macam tu)
nanti bile awak da habes attachment, jangan pulak tanak balik sini ye...
bekhidmatlah untuk negara tercinta...
sebab khidmat awak diperlukan disini..
haaaiiiisssshhhh....
rasenye da banyak sangatlah saya melalut...
ni sume kesan daripada tak cukup tido..
kerana terlalu "banyak" study...
huhuhuhuhuhuhu....
tu sume tipu...
awak pon tau saya ni jenis cam nee...
kesipulan daripada tulisan yang panjang-panjang ni...
saya cuma nak bagi tau, 
saya merindui awak....
ituu sahaja....













p/s :: moral of the story (bukan story kat atas ni..story lain)
berterus teranglah dalam berbicara..
hahhaha..
jika tidak, diri sendiri yang akan rase serba salah...
padan muke...






(NHAM)





23 April, 2011

SAYA MAHU KAMU







SAYA MAHU KAMU...
KALO SAYA DAPAT KAMU, 
SAYA JANJI SAYA BELAJAR RERAJIN
(tipuu jeee summeee tuuu)
KALO SAYA DAPAT KAMU, 
SAYA JANJI SAYA JAGE KAMU BAIK-BAIK
I SWEAR OKK..
KALO SAYA DAPAT KAMU, 
SAYA JANJI SAYA AKAN USAHA DAPAT DEAN LIST
(lagi la nampak bebenor nipunyee)
KALO SAYA DAPAT KAMU, 
SAYA AKAN SELALU MENJAGE KEBAJIKAN KAMU
TOLONG LA.....
SAYA NAK KAMU...
NAK JUGAK..
(sambil hentak-hentak kaki, guling-guling kat tanah)
MACAM MANE NAK DAPATKAN KAMU...
TAK PE..
SAYA AKAN BERUSAHA UNTUK DAPATKAN KAMU..
SAYA AKAN CUBE MENGGUNAKAN TEKNIK PEMUJUKAN UNTUK DAPATKAN KAMU..
SAYA JANJI..
KAMU TUNGGU SAYA TAU..



 












p/s :: saya sangat berharap ayah saya bace post ni..
kalo ayah tak bace pon, 
sesape yang bace tolong la bagi tau ayah saya...
hahhahahahahha...
ayah, adik nak nak jugak....






(NHAM)



19 April, 2011

SYMPTOM-SYMPTOM EXAM





diminggu exam ni, sangatlah sesuai kalo kite penuhkan mase dengan menulis blog..
(orang lain, tugang-telanggang dok study..cik nurulhuda bole pulak menghapdate blog..)..hhhaaaiiissshhh....update blog ni sebagai mengisi mase lapang je..bile da banyak sangat bace buku, kite perlu berhenti berehat sekejap..waktu rehat cm ni, sangat sesuai menulis di dalam blog...heeeeeeee...




disebabkan sume orang pon sedang sibuk study untuk final exam ni, ape kate kite but kajian sket pasal symptom-symptom yang biasa berlaku di minggu exam ni...haaaa...ini adelah kajian yang dilakukan terhadap diri sendiri dan orang-orang yang berada di sekitar saya..yang dudok jauh, tak termasuk okkk...






symptom 1 :: mata panda





 

perkara ni memang biasa terjadi..dan pada mata la biasanya dengan jelas sekali kite bole nampak..pada minggu-minggu exam ni, kalo kite tengok mate sume orang pon jadi hitam..pastu mate tak cukup tido..dan mata yang banyak membaca (errrkkk..yekeee)...mase  ni la kite bole tengok mata yang bulat jadi sepet, jadi bengkak...huhu..kalo orang yang pakai spek lagi la kan...nampak spek je..mata tak tau kat mane..(tipuuuu)...

untuk menjadikan mate anda kembali normal seperti sedia kala, pergi beli timun kat pasaraya berhampiran, then letakkan kat mate sebelom tido..jangan letakkan sebijik timun yeeee..potong nipis-nipis..kalo anda risau timun berlari semasa anda tido, selotape teros kat mate..esok pagi, bile anda bangon, mate anda akan segar.. 



 kalo rase nak pegang je pon bole...





symptom 2 ::  berserabot




ni jugak adelah symptom yang tak boleh di elakkan..memang sesorang tu akan kelihatan berserabot pada minggu exam..walaupon sebelom ni dye punye la smart..pegi kelas pakai kemeja, suar slack, neck tie and kasut pinjam...tapi mase minggu exam, dye akan berubah wajah..pakai ape je yang tercapai..muke jangan cakap la kan..nampak sangat berserabotnya..rambut lagi la takyah cite..kalo yang pakai tudung pon same..orang yang tengah exam ni, nampak tak terurus gile...haaaaiiissshhh....






tak mo la muncung-muncung





senyum yeeeeeeee...


kalo boleh senyum-senyum la sikit..jangan la buat muke cam nak telan orang je...bawak betenang yeee...









symptom 3 :: makan dan minum dengan banyak








yang ni pon kire cam satu masalah besar..setiap kali kite tangah study, kite mesti memerlukan makanan untuk dukunyah-kunyah..betol tak?rase cam asyik lapaaaaaaaa je bile tengah study..(padaahal mase tak study pon lapa jee)..kalo tak makan kopok-kopok pon, mesti nak makan gula-gula ke..mesti nak ade makanan kat dalam mulut...ade la sorang kawan saya ni, dye asyik minum air je waktu dye study..mule-mule minum air kotak, pastu dalam setengah jam lepastu dye minum air milo pulak..setengah jam kemudian dye bancuh air nescafee pulak..dalam beberape saat dye minum air kotak balik..haaaiiiisssshhh..kalo dye da malas nak buat air, dye minum je air masak....haaaiiiissshhh....yang ni tak bole nak buat ape la kann..mungkin dengan minum banyak air, banyak jugak ilmu yang masuk dalam kepala dye kaaaannnn....










symptom 4 :: sumenya serba tak kena


hal ni lagi la memang tak bole nak di elakkan langsung..waktu exam ni la sume orang pon jadi cepat sangat nak marah-marah, nak toching-toching..tak bole la cakap lebih kurang sikit, mesti nak melenting..padahal memang dah dok bergurau macam tu..bile nak exam sumenye pon nak berubah..hormon berubah..mengalahkan wanita yang "eheeem..eeehhheeemm" tiap-tiap bulan...hhhaaaiiissshhh.tapi tu la...bile kite terlalu berfikir dan berserabut, memang keadaan kite automatik jadi serba tak kena..sume benda ade je salahnya...kekadang takde kene mengena ngan kita pon, kite bole jadi nak nak marah...haaiissshh..ni da kes berat ni..da bole di jadikan kes polis ni..huhuhuhuh...tapi kan, memang waktu-waktu time exam ni la ade je benda yang tak kena nak jadi kan..haaaiiissshhh...saaboooo je laaaaaaaaaaa...







setakat ni empat je la symptom yang dijumpai dalam proses kajian hari ni...
harap-harapnya kajian yang di buat hari ni akan masuk la dalam peksa...
penat buat kajian..hahhahhaha







p/s :: sume kajian ini adelah berdasarkan kisah benar..
tapi tak de kene mengena dengan sesape..
terutama oarang yang menulis...
langsung takde kene mengena..
huhuhuhuhuhuhu....







(NHAM)


18 April, 2011

PEKSA DA SETAT YEOP...



untuk pengetahuan kome-kome yang membace blog teman ni,(macam le ade yang membace blog teman..tok mengape..teman idok le kisah pon..) hari ni teman da setat peksa....ni peksa kali ke4 selame teman setady kat USM ni...tok tahu le mengape hari ni teman speaking perak...haaaiiiissshhh..



rase cam tak sedap je kalo bukan orang perak cakap perak kan...huhuhuhu...hari ni adelah paper pertama...lepas je jawab paper ni, rase sangat la legaaaaa.....legaa dikepala, legaa ditangan, legaa di otak, legaa di mataa dan lega di semua anggota badan....tak tahu la kenape..




 buku TITAS ku sayang...
(sumbangan oleh cik kasanabilah)



hari ni paper TITAS je...tapi rase sangat stress untuk menjawab..haaaiiisssshhh...rase tak confident langsung nak menjawab..dah la essay..kawan-kawan saya dulu jawab objektif je pon..haaaiiissshh..tu la, mase kengkawan amek TITAS tanak amek skali..gatal sangat nak wat examtion la bagai...sekali tak dapat..padan muke untuk diri sendiri...


saya rase cam tak de la stress sangat pon..tapi bile rumate saya yang cantik kate "nape awk nampak stress? selaloo awak rilek je nak jawab exam..nape nak jawab TITAS awak nampak berserabut..ni TITAS je pon"...haaaiiissshh adekah ketara sangat tahap kestressan saya...huhuhu..bia je laaa....tapi TITAS memang mempengaruhi hidup saya sebelo menjawab exam..hahhahhhahahah....mungkin sebab dye sejarah kot..hahhaha..








TITAS ku sayang...



lupekan TITAS yang telah dijawab..tunggu ja result yang akan kuar nanti..sekaraang ni perlu fokus untuk 5 paper lagi yang sedang tunggu turn untuk dijawab,,,jadi buat cik,encik,tuan,puan,dato' dan datin nota-nota sekalian,sila bawa bertenang ye..saya akan bace anda semua as soon as posible...(offccooozzz la kena bace ASAP kan..sebab takkan lepas jawab exam baru nak bace nota cik nurulhuda)..hhahaaaaiiiiisssshhh..


ni la jadual peksa saya untuk sem ni...orang lain punye jadual punye la cantik, siap ade color-color lagi..saya punye......emmmm, bole la nak buat bace....tak pe..yang panting ape yang nak ditengok tu kite faham kannn...




 

 abaikan ayat yang terakhir.....




semoga saya berjaya menjawab dengan jayanya..yyeeeeaaaa..pastu boleh balik rumahhhh..cutiiiiiiiiiiii..... 
(bia la sebenanye saya ade praktikal ponn)..tak sabar nak habes peksaaaa...tinggalkan USM buat seketika waktu..pergi mencari ketenangan...(eceeeeeeehhhhh...mencari ketenangan konon...)












BUAT SUME ORANG YANG TENGAH EXAM, 
SELAMAT MENJAWAB EXAM...
DO YOUR BEST...








p/s :: buat awak yang jauh,
saya tau awak tengah tak exam..
tapi belaja rerajin yeee..
 weeeee....








(NHAM) 


 

17 April, 2011

BUAT AWAK

post kali ini khas untuk awak..
awak yang saya sayang..
take care...
jangan bersedih okk..
sume yang terjadi tu ade hikmahnya...
berpeganglah pada ayat tu..
mesti hati awak akan sejuk...
sebagai manusia, kita merancang..
tapi kite jangan lupe ALLAH yang merancang sumenya...
mungkin dye bukan yang terbaik untuk awak..
ade yang lebih baik..
redha ALLAH itu datang selapas ibu bapa meredhai kita..
ingat tu ye...





ALLAH berfirman dalam AL-QURAN surah AL-BAQARAH ayat 216 yang bermaksud ::

''Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan), sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang Mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.''




maksudnya kat sini, walaupon kite sukakan sesuatu, tapi tak semestinya ia baik untuk kita..
dan tak bermakna kalo kita tak suaka sesuatu dan ia tak baik untuk kita...






terimalah dengan hati yang terbuka ye...
saya sayang kamu...
walau ape pon jadi, kamu kene ingat, kamu masih ade saya....
i'll be with you...
nanti saya balik, awak cite sumenye ye,,,









(NHAM)




14 April, 2011

CERITA YANG SAMA



di waktu-waktu begini, sangatlah sesuai untuk kita buat blog walking...(sesuai la sangat ye cik huda...orang lain dok pulun study, cik huda dok goyang-goyang kaki)...tak kisah lah..sebab bile da penat study, perlulah kite untuk menrilekskan otak kite yang da agak tepu..(tepu la sangat..padahal bace 2-3 patah perkataan,tau-tau da pejam mate...haaaiiissshhh..)...kembali ke cerita blog walking...sume blog yang saya bace, sumenye pon cite pasal mereka balik ke rumah..helllo tak de cite lain ke...(mood jeleeezzzzz tahap 9.98/9)..


sumee pon cite balik rumah jumpa mak, ayah, adik beradik la hape laaa...
untuk pengetahuan umum, saya jeleeezzz okkk... 
sila take note sekali lagi, saya JELEEEZZZZZZ....
offccozzz la saya jelez....





 bayangkan lahhh..




cube bayangkan...diwaktu orang lain duduk di rumah bersuka ria bersama family, saya kene struggle cari nota-nota..susun nota-nota yang bersepah selama satu sem ni..saya kene pergi print nota-nota yang sepatutnya saya print pada hari pertama klaz..


bayangkan lagi, waktu orang lain sedang berseronok bermain bersama haiwan-haiwan perliharaannya, saya kene setlekan sume kerja-kerja yang dah ditangguhkan selama berminggu-minggu..saya kene susun rak buku supaya lebih mudah cari buku, walaupon rak buku tu daa berkali-kali dikemas kondisinya tetap sama..


bayangkan lagi, waktu orang lain tengah seronok buat cup cake dengan kakak dye, (sedap cupcake tu..sebab free), saya tengah memerah otak mencari jawapan terhadap soalan-soalan yang bersepah-sepah untuk dijawab..dan saya pon menyepah-nyepahkan nota tu sebagai tanda saya berusaha mencari jawapan..tapi offfffccccoooozzz la jawapan tu tak dijumpai...hhaaaiiissshhhh..


bayangkan lagiii, waktu orang lain syok-syok makan masakan emak, saya dengan jayanya pergi beratur, bukan beratur pegi beli tiket bus, beratur tunggu turn nak daftar ko-k untuk sem depan...


cube bayangkan, waktu mane saya nak balik...(kesat air mate yang dah sebaldi rumate saya tadah)..nak nangesss....(padahal setiap kali tepon mak ayah, nanges....tu je la modalnye...)....nangesss lagi....








hati terguris setiap kali tengok orang bawak beg besar-besar..









mak.....................(jerit sampai tasik dengar)..adik nak balik.....nak dok umah goyang-goyang kaki...tak payah pegi peksa......maaaaaaaaakkkkkk............


ayah..............(jerit sampai umah en nazru dengar)...adik nak duit banyak-banyak nak pergi shopping, ehhhh, beli buku teks..(orang lain beli buku teks awal sem la cik huda sayang....)...


tak kisah laaa nak kate saya mengade ke, gedik ke, menangess macam budak kecik ke, ape ke, what eveerrr...i don't care...ni laaa perasaaan saya sekarang.....








comel gak kalo menangess...



dan jika saya dapat pulang ke rumah, sume masalah akan setle sepantas kilat...owwwhhh......ayah tolong la beli satu je jet pejuang..pleaaasseeee...i am bagging on you father..(dan-dan father)...

tapi takpe...sila bersabar wahai cik nurulhuda..sedikit waktu lagi pergilah pulang ke rumah..dudok la kat rumah tu sampai jemu yee...kang jangan tak saba-saba nak balik USM sudeh....



baju yang akan  disimpan ke dalam store sedikit mase lagi..








okk lah..sudah banyak yang direpekkan..muka surat buku, dari tadi no 12...sampai skang pon no 12 lagi...bagi menggerakkan muke surat tu, saya perlulah berhenti...kikiki...












NAK BALIK RUMAH.............











 




p/s :: lagu karma en FT tu best la....
1st time rumate saya minat lagu en FT..
ade pekembangan ni..









(NHAM)



 

12 April, 2011

RINDU KAMU



Ada tiada rasa dalam jiwa
Rindu akan memanggilmu
Karna setiap jiwa t'lah bersumpah
Setia hanyalah kepadamu


Bila cinta ada di dalam jiwa
Wangi bunga dunia tanpa nestapa
Segala yang dirasa hanyalah dia
Hati 'kan memuja hanya padanya


Ada tiada rasa dalam jiwa
Rindu akan memanggilmu
Karna setiap jiwa t'lah bersumpah
Setia hanyalah kepadamu


Bila cinta ada di dalam jiwa
Wangi bunga dunia tanpa nestapa
Segala yang dirasa hanyalah dia
Hati 'kan memuja hanya padanya


Ketika cinta memanggil
Gemetar tubuhku
Ketika cinta memanggil
Hangatnya nafasku
Ketika cinta memanggil
Menderu sang rindu
Ketika cinta memanggil


Rindu rindu rindu qalbu
Memanggil-manggil namamu
Seperti terbang di langitmu
Tenggelam di lautan cintamu


Bertabur qalbu yang rindu
Melebur menjadi satu
Bagai menari diiringi pelangi
Ketika cinta memanggil







p/s :: buat peminat-peminat kak CT,
peminat en FT pinjam ye lirik lagu kak CT,
bukan sebab minat kak CT,
tapi lirik lagu ni macam kena je..
huhuhuuhuh..
pinjam tau...
sesekali bertukar angin...
sebenarnye mood sekarang sedang merindui...
tapi tulah.....
jauh di mata, dekat di hati kan..
huhuuhuhuhu...
buat kamu yang saya rindu,
take care..






(NHAM)


  

11 April, 2011

DEMI "CINTA" ITU


demi "cinta" itu,
banyak yang telah aku korbankan,
banyak yang telah aku ketepikan,
banyak yang telah aku lukakan,
banyak yang telah aku guriskan,
banyak yang telah aku singkirkan,
semuanya hanyalah kerana "cinta" itu.


demi "cinta" itu,
aku ditinggalkan cinta,
aku ditinggalkan kekasih,
aku ditinggalkan sahabat,
aku ditinggalkan kawan,
aku ditinggalkan insan yang menyempurnakan aku,
semuanya hanyalah kerana "cinta" itu.


demi "cinta" itu,
aku ketawa,
aku bersuka ria,
aku tersenyum,
aku menangis,
aku berduka,
semuanya hanyalah kerana "cinta" itu.


demi "cinta" itu
aku rela dikata,
aku rela dimaki,
aku rela ditertawakan,
aku rela dipergunakan,
aku rela dikhianati,
aku rela diperhambakan,
semuanya hanyalah kerana "cinta" itu.


demi "cinta" itu
aku mula mempelajari sesuatu,
aku mula menghargai sesuatu,
aku mula kenal erti persahabatan,
aku mula sedar erti pengorbanan,
aku mula memikirkan insan lain,
semuanya hanyalah kerana "cinta" itu.


kerana "cinta" itu aku masih di sini,
kerana "cinta" itu aku masih kuat berdiri,
kerana "cinta" itu aku masih mampu berbicara,
kerana "cinta" itu aku masih mampu mengukir senyum,
kerana "cinta" itu aku masih memerlukan kamu,
semuanya hanyalah kerana "cinta" itu.


kerana "cinta" itu terlalu bermakna,
kerana "cinta" itu terlalu beharga,
kerana "cinta" itu terlalu indah,
kerana "cinta" itu terlalu mahal untuk dibuang,
kerana "cinta" itu terlalu istimewa,
kerana "cinta" itu aku masih bersemangat meneruskan hidup,
semuanya hanyalah kerana "cinta" itu.
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s :: untuk awk yang saya sayang..
maaf...ini adelah "kehidupan" saya..
saya tak bole membuang "kehidupan" saya..
andai awk anggap saya tak adil,
ye saya memang tak adil..
saya juga tak mampu untuk adil pada diri sendiri..
maaf atas segalanya..










(NHAM)


06 April, 2011

MERINDUI KAMU, KAMU, KAMU DAN KAMU

nak balik rumah................(sambil jerit kuat-kuat)....nak dok kat rumah.....sambil tengok tv..senang-senang hati...goyang-goyang kaki.....rinduuuuuuuuuuuuuuuuu rumah.....


bile ayat-ayat macam ni da keluar, bermakna saya sangat merindui untuk balik ke BANTING...ooowwwwhhhh sangat syahdu bile berbicara mengenai pulang ke rumah..rindu ayah, emak, along, angah, jiran sebelah rumah, jiran depan rumah, jiran langkau 2-3 rumah dan seluruh penduduk TAMAN SERI PUTRA...(bajet dorang kenal laaa....perasan satu taman kenal la anak pakcik talib ni...nak rinddu-rindu konon)...


rase macam nak pegi beli tiket bus dan terus seludup diri sendiri (bajet kecik nak seludup) balik banting senyap-senyap...pastu bile orang cari (ade ke orang nak cari) tak jumpa...mesti orang bajet saya kene culik..huhuhuhuhu..tapi masalahnye ade ke orang nak culik....


kalo cite pasal culik menculik ni, tetibe teringat mase tanye kat emak...


adik :: emak kalo adik kene culik mak sedih tak?(bejet nak suruh mak sedey la..)
emak :: tak pooonnn.....
adik :: sampai hati mak...tak sayang adik...(buat muke sedey sambil mulut moncong sampai bole sangkut hanger)
emak :: mestii la mak sedey...ingat senang ke nak bela adik sampai jadi besar macam ni..banyak da mak ayah melabur tau..(sambil gelak-gelak)..nane nak cari budak gumuk-gumuk ni..(gelak-gelak lagi)
adik :: (muncung semakin panjang sedepa....,....)



bile ingat balik memang la rase nak gelak guling-guling sampai masuk dalam longkang.....emak, emak...itu laaaa emak...huhuhuhuhuhu...bile nak pinjam keta kat mak, haruslah kene goda-goda sket untuk memastikan kite dapat pinjam keta...oleh itu kite kene gune dialog macam ni..


emak tengah rilek-rilek tengok cite surga untukmu kat astro oasis...
adik :: datang dan terus peluk emak sambil cakap, adik sayang mak...
emak :: ade la pape ni...
(macam da kantoi je)
adik :: mane de...adik memang sayang mak la..mak ni cantik laaaa...(dengan suare yang paling gedik yang anda ade)
emak ::eleeeeeeeeeeeeee...puji-puji ni, ade la pape yang nak ni..
adik :: alaaaaa...mane da....huhu (gelak gedik-gedik)...adik nak pinjam keta..
emak :: da agak da..ade la yang dye nak tu...
adik :: bole tak??(muke bajet comey)
emak :: bole, tapi kene basuh dlu keta, vakum, lap sampai berkilat..bole??
adik :: errrrrrrrrrrrrrrrrrr...bole-bole...(desprate nak pinjam memang sume bole)


rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....nape la mak tak buat rumah satu kat sebelah USM ni..kalo tak bole mak datang pulau pinang ni hari-hari...kalo mak tak larat naik keta, kite mintak ayah beli kan jet pejuang....(bajet ayah tu cop duit...)...




 mak ngan ayah...(woww...pakai baju same..kiki)






 dua orang yang cantik..
(puji ade makne okkk..bukan freeee..sume ni adelah berbayar)







 haaiiissshhh..mane 1 mak mane 1 anak ni....
pening-pening...







yang ni confem bole beza mane 1 ayah ngan anak kann..





MERINDUI KAMU SEMUA ADELAH SESUATU YANG MELENGKAPKAN HARI-HARI SAYA...
KAMULAH PELENGKAP HIDUP SAYA..
MIIISSSSHHHHHH UUUUUU....






(NHAM)

04 April, 2011

ABPBH 2011 (POST KHAS UNTUK en FT)








PENGUNGUMAN PENTING!!!
WAJIB DIBACA OLEH SUME ORANG...
















FAIZAL TAHIR MENANG ANUGERAH PENYANYI LELAKI POPULAR...




yeeaaayyy..haruslah gembira..selaku peminat no 1 en FT kat USM ni, saya sangat  berbangga dengan pencapaian beliau..huhuhuhu..saya tanak cite pasal orang laing yang menang..saya cuma nak cite pasal en FT je..hahhaha..











tak kisah la CT buat pesembahan best ke (best ke..okk laa...CT nyanyi lagu wondergirls comel..pastu dye menari-nari pon comel la...), shahizy sam menang anugerah bintang paling popular ke, anuar zain buat pesembahan lagu sedetik lebih ke, zizan menang ke, farah fauzana menang 2 anugerah ke, faizal ismail menang dj popular ke, rabbani artis nasyid popular ke, lisa surihani pelakon filem popular ke, remy ishak menang pelakon tv popular ke, yuna menang artis wanita popular ke, dan lain-lain...saya cuma nak umumkan en FT saya da menang...yeaaayyy
















sekian..









(SAYA LAH PEMINAT FAIZAL TAHIR)




03 April, 2011

USIA BUKAN PENGHALANG





tajuk post macam gempak jeee..padahal tah pape je..cume nak cakap yang saya baru sedar umur saya da 23 tahun..sebelum ni memang saya sebut umur saya 23..saya tak penah sorok umur..walau pon memang saya tak nampak cam 23 tahun ponn...nampak cam makcik-makcik je..hahhaha..




tetibe hari ni, saya terdengar seseorang menyebut, "da 21 da umur saya..sekejap je mase berlalu"..tetiba saya macam tersedar dari kena pukau..owwhh kalo adik yang 1st year tu umur 21 tahun, mestilah saya tak sebaya dengan dye kan..owwwhhhh baru tersedar dari mimpi...ooowwwhhhhh,,,,,,




selame ni rase macam sebaya je ngan dorg..tapi rupenye saya lebih tua dari mereka..oowwwwwhhh...kenape tetibe saya tersedar yang diri sudah tua..hahhahhaha..alaaaaaaaaaaaaaaa....baru 23 tahun je pon..rilek-rilek sudah..hahhahahahha...




tu je la yang nak disampaikan..hahhahhhaaha..baru tersedar umur da 23 tahun..tapi umur tu kan hanya pada angka..so there is nothing for me..hahhahaahha..




teruskan je kehidupan macam biasa..cuma satu nak ingatkan kat diri sendiri, semakin bertambah umur, semakin dekat kita dengan kematian..mati itu pasti..






sekian...





(NHAM)




01 April, 2011

MENDENGARKAN CERITA MEREKA, MEMBUATKAN SAYA BERFIKIR DAN MEMUHASABAH DIRI

mendengarkan cerita mereka membuatkan saya rase macam berfikir dan menginsafkan diri..haaaaa...ape yang mereka ceritakan kat saya..jeng jeng jeng..hahhaha...takde la ape sangat pon yang mereka ceritakan..cuma pengalaman hidup mereka yang saya tak alami tapi membuatkan saya berfikir, bile agaknya saya nak melakukan begitu...


ramai kawan-kawan saya ni kebanyakannya adelah anak sulung, tak pon anak no2 tak pon anak no3..kirenye dorang ni dalam kategori abg n kakak la...yang ade adik-adik....bukan macam saya ni...saya ni adik pon tak de ( tapi tak tau la kalo balik umah nanti tetibe ade adik plak kan..haaaiiissshhh)...jadi saya dapat rasekan dorang sangat bertanggungjawab..sangat memberikan komitmen terhadap keluarga mereka.....saya pon ade jugak komitmen terhadap keluarga, tapi tak sehebat mereka...


ade beberapa kisah yang nak saya ceritakan..kisah ni saya kutip dari mereka...saya mahu berkongsi pula dengan anda..mungkin anda biasa lalui, tapi tidak pada saya...kerana kepelbagaian kisah mereka, membuatkan mata saya celik, membuatkan telinga saya peka, membuatkan mulut saya terkunci seribu bahasa...huuhuhuhuh..


kisah seorang kakak sulong...kalo orang kampong saya panggil kak long or along...kak long sudah tamat belajar degree...dye apply untuk sambung master..offfcoozz la dapatkan..result gempak okk....mule-mule dye nak daftar lambat sikit sebab nak keje dulu sambil kumpul duit nak bayar yuran master (tengok cik nurulhuda, orang lain nak kene kumpul duit nak bayar yuran, awk tu yuran da di bayarkan, tinggal belajar je...tu pon malas lagi..hhaaaaiiissshhh)...tapi bila lame ke lamaan, kak long telah menangguhkan hasratnya untuk sambung master...mengapekah??kerana, sorang daripada adik kak long baru habes SPM dan akan sambung belajar, seorang lagi adik kak long sedang buat degree..dan adik-adik lain juga bersekolah..emmm..tulah pengorbanan seorang kakak untuk adik-adik...


saya tak penanh pon bekorban sedemikian rupa..saya sangat kagum ngan kak long..taniah..anda adelah sumber inspirasi saya..supaya saya juga boleh buat seperti anda..


kisah ini pula, juga seorang kakak..tapi anak kedua daripada emmmm(berape beradik ye???telupa laaa..)..tapi yang pasti lebih dari 5 orang..tapi kak ngah ni adelah anak perempuan sulung dalam famili..same jugak situasinya ngan kak long tadi..cuma kak ngah ade seorang abang...tapi cabaran kak ngah lebih hebat pada say..dalam situasi keluarga yang mempunyai sedikit masalah, membuatkan kak ngah lebih tabah..ia juga menjadikan kak ngah seorang yang kuat semangat..walaupon kadang kala air matenya jatuh ke bumi...tapi kak ngah tetap maintain je..sampai pada satu tahap, kak ngah mahu berhenti belajar kerana terlalu terdesak..tapi alahamdulillah kak ngah masih meneruskan pengajiannya,,


kak ngah juga telah membuat saya menginsafi diri saya..ape yang saya telah kobankan untuk keluarga saya..mereka mengorbankan pelbagai benda,kisah hidup dan sebagainya....saya???

kisah satu lagi ni pulak, seorang adik la kepada saya..sebab umur dye lebih muda..tapi berjiwa besar..hhahaha..bukan jiwa je besar badan pon bole tahan besar..hahhahahahahah....tapi dari cerita-cerita beliau membuatkan saya malu dengan diri sendiri..saya yang dah berumur 23 tahun pon tak penah memberi ape-ape untuk mak ayah saya (dari segi kewangan laaa)..tapi kekadang bile agak kempes wallet, tepon ayah ubtuk menebalkan wallet lagi la ade..haaaiiissshh..malu dengan diri sendiri.....


ni lah kisah2 mereka yang membuatkan saya tersedar..saya perlu bermula sekarang..tak bole nak tangguh-tangguh da..tak bole jadikan alasan, "saya ni anak last"...no wayy okk cik nurulhuda....so, please.....tetibe terfikirkan sesuatu, mungkin saya tak merasai situasi begitu, sebab tu saya jadi begini, bole tak?(ALASAN jeeee sume tuu..)








(NHAM)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...