30 October, 2010

SENYUM / SMILE


 SALAM



okkkk...sume mesti senyummmmm..senyum tu kan sedekah....dengan senyum je kite dapat bersedekah..tu pon tak nak buat gak...susah la kalo camni kan...tp kan, ade gak orang yang sentiase senyummmm je...dok sorg2 pon dye senyummm...huhuhuuhuhu....jadi tak kisah la anda dok sorg2 ke, dok ramai2 ke,jumpa oarang ke, tak jumpa orang ke, sila senyummmmm..ni pasal rumate saya gak...dye suke lagu senyum...malique n najwa yang nyanyi...so sy cari lirik lagu senyum ni...lirik dye best....mase dorg nyanyi sy tak berape nak dapat tangkap..sebab dorang nyanyi laju la sesangat...(kate rap memang la laju...blom penah pulak denar rap slow...tp tak tau la kalo de rap versi balada kan....)..so sila hayati liirk kt bawah...dan SENYUMMM...





Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse


Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus


Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama

Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama

Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse

Ulang Chorus


Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan

Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan

Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi

Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit




(NHAM)

29 October, 2010

JIKA KAU UBAH FIKIRAN..

 
 
ditujukan buat awak sume yang membace
( walaupon saya yg bace sendiri) 
 

 
Diriku sedar siapalah ku di matamu
Hanya sebutir pasir di pantai kau berlabuh
Cukup di situ hasrat ku terkubur
Kau juga bilang kau belum bersedia lagi
Untuk mengganti pasangan dalam sanubari
Mungkin kerna masih basah luka lama
Jika kau ubah fikiran
Aku kan setia menanti
Jika kau perlukan teman
Carilah di sini
Jika kau ubah fikiran
Untuk jatuh cinta lagi
Yang pertama ke depan
Jika kau ubah fikiran
Akan ku serah segalanya oh kepadamu
Senang atau susah aku tabah 'tuk menempuh
Tapi sayang hatimu belum terbuka
Aku mahukan kamu
Sungguh benar dan jujur
Aku mahukan kamu
Sungguh benar dan jujur
Tapi sayang hatimu belum terbuka
Aku kan setia menanti
Jika kau perlukan teman
Carilah disini
Jika kau ubah fikiran
Untuk jatuh cinta lagi
Yang pertama ke depan
Jika kau ubah fikiran
 
 
(NHAM) 
 
 
 

SILA BERHENTI...



SALAM..




untuk post yang baru ni, marilah kite berhenti dari membuat cerita2 sedih di blog..huhuhuhu...hidup mesti happy kan..so mari kite menghappykan diri sendiri....biarlah tak de orang yang nk hiburkan hati saya kan...

jadi perkara pertama untuk mengembirakan hati adalah dengan menyanyi dengan sesuka hati...tajuk lagu terpulang...biasanya saya akan ikut permintaan rumate saya..kira cm dye uat request, saya pon nyanyi...biar sore tak sedap pon....takde sape pn yang kisah...so, kire ok la kn...

perkara kedua adalah dengan pergi ke tepi tasik aman, sambil bawa sebuku roti yang telah expired...pergi sambil tersenyum-senyum kepada orang yang sedang berjoging...cari satu tempat yang sesuai untuk di duduk untk jangka waktu yang lama....bile da duduk, sila bg ikan makan roti yang dibawa...lebih berkesan kalo dapat nyanyi lagu ikan kaloi...huhuhuhu....walaupon pada hakikatnya bukan ikan kaloi yg datang tapi biawak kaloi...

perkara ketiga adalah dengan mengambil gambar diri sendiri dengan sebanyak mungkin...walaupon gamba yg diambil bukan la dengan menggunakan DSLR kan...tapi hasilnya takde la mengecewakan sanat..asal tak kabur dan bole dilihat dengan jelas kire ok la kan..huhuuhuhu...kalo ade orang yang sanggup nk jadi photographer secara percuma lg la baik ye..dan sgt2 digalakkan....

perkara keempat adalah dengan pergi ke kafe dan makan bersama kawan2..tp yg ini kurang digalakkan kerana dikhuatiri akan menambahkan berat badan..tp kalo anda rase kurus, takpe je...makan la banyak mane pon....awk still kurus jugak....


sekian...



(NHAM)



25 October, 2010

BIARKAN BERLALU...



biarkan berlalu, kisah semalam
kisah yang menyakitkan
kisah yang mengecewakan
kisah yang menyedihkan
kisah yang tak mungkin sesiapa tahu
kisah yang tak siapa akan fahami

biarkan ku tanggung sendiri
semua derita kisah semalam
tiada satu pon yang akan ku ungkiti lagi
tidakkan ku buka cerita tentang kisah ini lagi

kerana pada ku,
kau yang terbaik, tetapi bukan untuk ku
kau yang melengkapkan setiap kekurangan, tetapi bukan melengkapkan ku
kau yang mampu mengisi ruang hati, tetapi bukan ruang hati ku
kau yang menghidupkan suasana, tetapi bukan suasana hidup ku


semua ini kerana kau tidak diciptakan untuk ku..



sekian



(NHAM)



24 October, 2010

KEADAAN KEMBALI STABIL

BIASE LA TU KAN...SESEKALI HIDUP MESTI ADE RENCAHNYA....HARI NI DAPAT RENCAH PAHIT SIKET..TAPI SKANG DA OK..SEBAB RASE PAHIT TU DA SEBATI DENGAN LIDAH..MULE2 JE RASE PAHIT GILE...TAPI LELAME OK....





(NHAM)



.....................................................




SAYA KECEWA......






sekian....







(NHAM)

TAKDE KAITAN....

SALAM...



post kali ni langsung takde kaitan dengan diri sendiri...cume tak tau la nape saya nak post...sewaktu ke bilik ziera sbentar tadi, (ayat mcm dalam buku)..saya terdengar lagu BUTAKAH CINTA nyanyian kumpulan SPRING...hati saya rase terkesan dengan laguberkenaan...jadi disini, saya nk post lirik lagu berkenaan...sekian...




Berapa lamakah lagi
Terpaksa aku menanti
Sehingga pedihnya penyiksaan di hati

Bukan hanya kepentingan
Malahan keegoan telah ku korbankan
Berlimpahan kasih sayang... aku curahkan
Buat mu seorang...

Kiranya semua itu
Tak bermadai bagi mu
Apa sebenarnya yang kau mahu
Ku tak tahu...

Kau hilang bila ku tiba
Kau datang bila ku kecewa...
Terasa diri...di persenda...
Dimana berakhirnya nanti
Permainan sendiwara mu ini...
Sesungguhnya aku... tak mengerti...

Jika benar cinta itu buta...
Butakah mata ku...
Berkali terluka masih jua... ku merindu...
Apa yang ku inginkan...
Cuma kejujuran dalam perhubungan...

Jika itu tiada...
Apalah ertinya...
Penantian ini hanya sia-sia
 
 
(NHAM) 
 
 
 

22 October, 2010

GASTRIK?????

SALAM...



da 3 hari perut tak berapa nak sihat...hari pertama, diarrhea a.k.a cirit-birit yang melampau telah melanda....hari kedua, diarrhea ditahap kedua beserta muntah-muntah dan pening kepala....hari ketiga, da tak tahan teros terbang ke Pusat Sejahtera USM....sirius, saya tak penah sakit perut seteruk ni..adddoiii..hari ni saya dirawat oleh Dr. Khairun, gender F....


dokter : da berape hari diarrhea??

saya : 3 hari doc...

dokter : ade muntah-muntah, pening kepala or fever??

saya : fever je takde..lain sume ade...

dokter : ok...awak keracunan makanan...dan ade gastrik..

saya : gastrik????(klaka sangat)


jap2...saya ade gastrik...bile mase ade gastrik...tak perasan pon..mase dokter cakap tu, nk gelak pon ade..saya memang conferm tak penah missed makan...cam ne bole ade gastrik...maybe gastrik sekejap2 je kot..huhuhuhu...balik saya cite dekat roomate saya, kitor same2 gelak sampai cam nk pengsan...nak pecaya ke tak..tak nak pecaya, tapi dokter yang cakap...saya ni konfem2 bukan dokter....adddoiii...

jadi setelah dokter mengkonfemkan saya keracunan dan ade gastrik, dkter telah bagi begitu banyak ubat-ubatan untuk dimakan...










ini adalah koleksi ubat terkini....



(NHAM)


21 October, 2010

SAILORMOON

SALAM...



sebenanye da lame sesangat la saya mencari lagu sailormoon....huhuu...tau tak sailormoon tu ape???naseb aik tau...cite kartoon paling famous mase saya kecik2...setiap hari sabtu, pukol 9.30 pg kalo tak silap....tapi skan da tak de..budak2 skang tengok Ben-10, spongebob,wondepets dan lain2...zaman kitorang tak de....so, sailormoon je la menjadi pengubat hati..hahhahahaha.....cite ni dye ade lagu tema,,,kalo setiap kali nk stat cite ni, mesti saya bediri dan ready untuk nyanyi lagu sailormoon..hahhahaha...pastu, bile stat je muzik dye, saya nyanyi sambil goyang kepala, menari2 mengikut sesuka hati..hahhaah..kaka kalo di ingat..tapi sume tu dulu la...skang tak le buat camtu...kang kene gelak...tapi, bile saya dapat lirik penuh dan video lagu sailormoon ni, habit macam dulu tu cam da keluar balik...hahhaahhahahahahah...tp sirius....saya ske lagu i..lagu zaman kanank2 saya..dekat bawah ni saya sertakan video dan lirik skali...sesape yang tau, bole nyanyi ye...





video



Maaf ku tak pernah berterus terang,
Bukan ku tak mempercayaimu..
Namun sebelum ku berganti rupa 
Ingin aku menemuimu…
Aku bermandikan cahaya bulan,
Yang cemerlang di malam yang cerah..
Memang telah lama kurasakan 
Ingin menolong yang lemah…
Tiba2 keajaiban terjadi….
Tekuatan muncul didiri…
Untuk melawan smua kejahatan, 
Kekuatanku harus digunakan…
Menegakkan segala kebenaran, 
Ini ke ajaiban alam…
Aku mempercayainya….
Ini keajaiban alam... 


 (NHAM)




20 October, 2010

DA CONFERM...

SALAM..



pagi yang ceriaaaa(sebut sambil tersenyum sampai hidung)....pagi hari ni agak ceria ye berbandng dengan hari2 sebelum ni yang agak suram n muram sikit...sikit ke???pape je la...sebenany nk bagi tau yang jadual final exam telah keluar ye...time kasih....walau pon sebenanye dye da kuar sangat la lame, hari ni baru bergerak-gerak hati untuk tengok..kikii...tak nak tengok awal2 sbab nnt rase cm da kene stat study...bile tgok lambat2 ni rase cam tenang je...tenang?????langsung tak okk...dekat kelas, dengar jugak kwn2 cakap yang jadual exam da kuar...dalam hati saya berkate "alaaa jadual je" grrrr....pastu dengar lagi dorg cakap "paper kite berderet2"... dalam hati saye berkate lg "alaaaa rilek la cik nurul, tu paper dorg offcozz tak same ngan awak".....da tentu-tentu kitorg 1kelaz dan mengambil subjek yang same okk..takkan dye peksa awal saya peksa lambat...punye la nak tenangkan hati sendiri..sampai membagi alasan yang tak lojik lansung...lansung tak logik okk....jadi kat bawah ni saya nak share link untuk check jadual exam...kalo da check, sila recheck..ini adalah paksaan...








(NHAM)




18 October, 2010

PERINGATAN :::: KALO BERPACARAN!!!

 SALAM


hari ni, roomate saya telah mendapat sebuah lagu baru...dan seperti biasa dye akan pasang sehingga saya pon jadi suke lagu tu..huhuhuhuh...saya memang banyak minat lagu yang roomate saya minat..huhu..beeshh...kembali kepada lagu baru td..makin lama saya dengar (sampai hafal) memang befaedah la lagu ni...lagu yang memberi manafaat kepada sesape yang mendengar..nasihat secara sempoiii gitu kan..tapi, ade gak oarang yang tak suke..tu hak individu la kan...tp lagu ni memang bagos la..nasihat secara open dan menggunakan perkataan yang tepat dan mudah nak faham...kalo tak faham juga, tak dapek laaa den nak nolong dooo...so, saya sertakan sekali lirik nye ye..kalo nk denger lagu ni, mintak ngan roomate saya...dye ade lagu ni..kalo tak nak minta ngan dye, sila download sendiri...kalo tak nak gak, emm tak tau nk cakap daa....kepada penulis lirik dan pencipta lagu saya ucapkan taniah 800 kali kerana berjaya mencipta lagu ni...sangat memberi pengajaran...dan seperti biase, yang makan cili, offfcooozzzz terase pedassss.....sila hayati lirik di bawah...


Lirik Lagu Kalau Berpacaran – Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet

 

Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang
Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang korus


Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Ulang korus 2x


(NHAM) 



17 October, 2010

APAKAH BENAR????

 SALAM



saya terbace perkara2 di bawah ni....so emm, nak percaya ke tak..huhuhuhu..tp untuk sedapkan hati sendiri, emm pecay sikit la..sikit je...okkk....sila bace ye...



1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.


sekian...huhuhu..bole nilai sendiri yee..huhuuhu



(NHAM)




16 October, 2010

TAK SEDAR LANGSUNG....

SALAM...



saya langsung tak sedar yang da setahun saya menulis blog...tapi bile saya cari2 first entry saya, xjumpa pulak...kecewa btol...sebab first entry tu saya tujukan kepada insan2 yang tolong buat dan ajr saya menulis blog...sangat la teruja...ble bace entry2 lame, rase nk gelak sambil guling...bile da setahun menulis ni da educated la sket cara penulisan tu..hahhaa..perasan...tp saya nk ulang skali lagi...entry2 awal saya da hilang..mungkin sebab tukar format blog hari tu...arghhhh..kecewa...kecewa....saya terperasan yg da setahun saya tulis blog, bile baca blog ini....tu yang membuatkn saya terperasan...huhuhuhu.....


(NHAM)

BOLE TAK AWAK JADI..............

SALAM


terdapat beberapa permintaan saya kat awak....agak2 ok ke mintak2 kat orang ni????tapi tak kisah la kan....nk mintak jugak....lebih kurang 5 je permintaan saya...ok la tu kan...


1. bole tak awak jadi ultramen taro untuk saya...

rasionalnye awak jadi ultraman, bile saya dalam bahaya, awak bole datang dan memberikan bantuan...nape saya pilih ultraman dan bukan supehero lain sebab ultraman spesial sket...bile dye da tak larat, nanti awk punye merah kt dada tu menyala,...mase tu sy bole tros call ambulan....huhuhu


utraman...



2. bole tak awak ade suare cam Faizal Tahir...

bile saya boring2, bole la awak nyanyi lagu faizal tahir kat saya...sebeb saya minat lagu2 faizal tahir...kalo awak dapat hafal lagu adernalin pon jadi la....untuk menghiburkan telinga saya...

encik faizal tahir



3. bole tak awak jadi sebuah kereta...

kereta ape-ape pon tak kisah la...janji bole naik dan di pandu dengan selamat...kereta lembu pon sangatlah ok...yang penting tak perlu berjalan...tapi kalo dapat jadi macam kereta kt bawah ni, amatlah digalakkan ye...

wow...



4. bole tak awak tolong siapkan asignment saya..

sangat la banyak asignment ye...mlimpah2 ke ladang gandum...sehingga tak tahu la perlu bermula dari mane...last2 skali, tido je la...tak yah buat...

tolong buat ye..



5. akhir skali, bole tak awak study dan jawabkan exam untuk saye..

tolong la ye...kalo awak mampu tolong yang ni pon da ok..tak perlu tolong lg 4 pon tak pe...toong yang ni je.. bukan susah sangat pon...kan,kan,kan,kan.....tolong ek...

sangat berserabut okk...





kepada sesape yang berminat nk tolong sila contact secpat mungkin...huhuhuhuu




(NHAM)




15 October, 2010

DAH TUKAR....

SALAM



USMhotspot sudah tidak berkhidmad dengan saya lagi...terima kasih di atas khidmad cemerlang anda selama hampir 1 setengah tahun....nanti meti dapat award pekerja cemerlang...bile hotspot da letak jawatan, tepakse la buat open interview untuk cari pekerja baru..mase buat interview ni terjumpa la dengan USMsecure..ok juak la dye ni..lebih kurang cam hotspot...cume lebih update sikit....so malas nk fikir panjang...amek je la dye keje ngan saya....mungin secure akan berkhidmat lebih lame dengan saya...uhuhu... pape pon tq kepada hotspot yg da banyak berjase...kukikkkukikuki.....



(NHAM)

AL-KISAH

 SALAM



hari ni dalah sesi memperdengarkan kisah tauladan..tajuk hari ni
Kisah Luqman Al-Hakim Berjalan Bersama Anaknya 



Suatu hari, Luqman Hakim telah memasuki sebuah pasar dengan menaiki seekor baghal, manakala anaknya pula mengikut dari belakang.

Melihat tingkah laku Luqman itu, sesetengah orang yang berdiri di pinggir jalan pun berkata :
“Lihat orang tua itu yang tidak bertimbang rasa. Dia sedap-sedap duduk menaiki baghalnya sedangkan anaknya pula dibiarkan berjalan kaki."

Setelah mendengarkan kata-kata yang kurang sedap dari orang ramai maka Luqman pun turun dari baghalnya itu lalu diletakkan anaknya di atas baghal itu dan kembali berjalan.

Melihat yang demikian, maka sesetengah orang di pasar itu berkata pula :
"Sungguh biadab budak itu. Orang tuanya dibiarkan berjalan kaki sedangkan anaknya sedap menaiki baghal itu."

Sebaik sahaja mendengar kata-kata itu, Luqman pun terus naik ke atas belakang baghal itu bersama-sama dengan anaknya.

Kemudian sesetengah orang ramai pula berkata lagi :
"Lihat dua orang itu menunggang seekor baghal, alangkah siksanya baghal itu membawa beban yang berganda."

Oleh kerana tidak suka mendengar percakapan orang, maka Luqman dan anaknya turun dari baghal itu dan menyambungkan perjalanannya, kemudian terdengar lagi suara orang berkata :
"Ada baghal tetapi tuannya berjalan kaki. Alangkah bodohnya!"

Dalam perjalanan mereka kedua beranak itu pulang ke rumah, Luqman Hakim telah menasihati anaknya tentang sikap manusia dan telatah mereka, katanya :

"Sesungguhnya seseorang itu tidak terlepas dari percakapan manusia. Maka orang yang berakal tidak mengambil pertimbangan melainkan kepada Allah S.W.T sahaja. Barang siapa mengenal kebenaran, itulah yang menjadi pertimbangannya dalam tiap-tiap sesuatu."


:::manusia tidak pernah puas dan tidak akan berhenti bercakap...sebab tu ade pepatah mulut tempaian bole ditutup...tp mulut manusia memang la susah nk tutup....kalo nk puaskan hati orang memang sangatlah susah...kalo kite berusaha sekalipon mungkin kita jadi gila dulu kot baru mereka puas hati....sebelom gile, baik la makan ubat siap2 ye....::::


(NHAM)



14 October, 2010

AWAK SUME...

SALAM...



AWAK SUME ADALAH KEKUATAN SAYA..

AWAK SUME ADALAH TULANG BELAKANG SAYA...

AWAK SUME ADALAH SEMANGAT SAYA....

AWAK SUME ADALAH PENGHIBUR HATI SAYA...

AWAK SUME MELENGKAPKAN HIDUP SAYA..



<<>>



(NHAM)

05 October, 2010

PUISI UNTUK AWAK


SALAM



sehari dua ni, roomate sy telah mengesan sesuatu yg berbeza pada saya...huhuhuhu...ade orang kate, saye ni jiwang karat..haa???? yeke....huhuhuh...ntah la...tak perasan pulak....tp kalo suke lagu2 cam di rantai digelangi rindu, rahsia pohon cemara, taman astakona, dalam diam aku mencintaimu dan lain2 tu kire jiwang ke???

roomate saya plak kate, saye ni dilamun cinta...haaaaa?????lagi la xle nk diterima akal...hahhhahaha...mane ade saya dilamun cinta..emmmm..tp xpe...untuk mengetest tahap kejiwangan saya....sy ade puisi untuk dikongsi bersama...dari puisi ni mungkin awk sume bole menilai kn....




awak hanya manusia biasa, sama dengan orang lain
sumenye biasa tentang awak, same dengan orang lain
rambut warne hitam, same dengan org lain
ade mate, hidung dan mulut, same dengan orang lain
anggota badan pon cukup sifat same dengan orang lain
jika dibandingkan awak dengan orang lain
memang tiada beza
sebab awak same dengan orang lain

TAPI

ade yang awak tak same dengan orang lain
mase orang lain tak yakin dengan saya
awak la orang yang paling yakin pada kemampuan saya
mase orang lain memandang rendah pada saya
awak la orang yang tiukan semangat pada saya
mase jiwa saya berserabut dan langsung tak tenang
awak la orang yang menenangkan saya danmeleraikan sume kekusutan

TAPI

awak tak selaloo ade dengan saya
awak pergi tinggalkan saya

TAPI

saya tau semangat, doa dan harapan awak
sentiasa ade dalam diri saya dan mengiringi hari-hari yang saya lalui

THANKS AWAK





(NHAM)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...