31 December, 2010

PENGAKHIRAN YANG SUPER DUPER MARVOLOUS


SALAM...


hari ini adalah hari terakhir untuk saya menulis blog....huhuhu..bukan da behenti mnulis...taun depan saya sambung tulis lagi....tahun ni da kene stop sebab tarikh da abes da..tahun ni punye pengakiran tahun dapat disambaut dengan gumbira...yeaaaaay....mengapekah agak2nya...nak kate matlamat tu tercapai, mungkin ade yang tercapai, dan amatlah banyak yang tak tercapai yee..huhuhuuh....yang paling tidak tercapai adalah menurunkan berat yang semakin memberat...haaiiishhhh..bile la nak kurus...takpe...kite ketepikan soal kurus murus ni ye..

memori terakhir untuk tahun 2010 adalah HIKING @ BUKIT JAMBUL...pengahabisan tahun yang sangat bermakna...buat first time saya ke bukit jambul.ni bukan bukit jambul shopping centre ye..ini adalah bukit jambul kawasan rekreasi.....memang tak dapat nak digambarkan la betape xcited nye nak pegi berhiking ni....tak dapat nak tido la pada malam sebelom kejadian (bajet macam ade akad nikah untuk diri sendiri....padahal nk g hiking je pon)....whateverrr...xdapat nak digambarkan betape happy...tenok je la gamba kt bawah ni..




 dua-dua gamba ni adalah gamba sebelom mendaki...
sebab tu sumenye muke ceria...



kami memang jarang kalah dalam bergamba..huhuhu...
sebab masing-masing bajet runway model..hahahaha


ahli rombangan pada kali ini sepatotnye ade 8 orang..tapi disebabkan 2 0rang lelaki telah membuat KEMAIH dan tak bangon dari tido, so rombngan tinggal 6 orang jer...mereka terdiri daripada....(jeng jeng..bajet muzik cam pengumuman calon-calon ABP)



 pembawa makanan yang berjaya @ shida


 ahli angkat berat @ maton


 pembawa bekalan air @ kasanabilah
 pemandu motor yg berhemah @ zamira


 pembantu peribadi @ jian


 dan selaku ketua rombongan...@ tuan punye blog


inilah rombongan yang berjaya menawan bukit jambol



bila sampai dipuncak, lain plak citenye...orang lain sampai atas tu dok ber-xcersice bagai..kitorang boleh gi bantai berkelah..wat kene gelak jeee....huhuuhuhuuh...


 bukti yang kukuh




nampak masjid USM n Fun Fair Sungai Nibong

itulah dye xtiviti untuk akhir hari tahun 2010...sooo  sila gunakan tahun 2011 sebaik mungkin...jangan menyesal di kemudian hari... sekian..


(NHAM)




BERTEMAN SEPI


SALAM...


mood masih lagi sedih..tak tau la bile mood ceria nak datang..owhhhh...sebabkan terlalu melayan perasaan diri sendiri yang tak menentu hala, tetiba ternyanyi lagu yang saya sangatlah suka, minat dan seangkatan dengannye...lagu ni sungguh memberi impak...bile mnyanyikan bait2 liriknya, air mata tak semena-mena mengalir deras ke ladang gandum..owhhh..sungguh menyayat hati...

cube la awak sume nyanyi dengan penuh perasaan sambil pegang botol mineral yang dianggap mikrofon..dan feel buat persembahan solo kat AJL....sangat teruja....ni ade panduan lirik untuk menyanyi (ala-ala karoke gitu)...tapi lirik dye mungkin ade salah sikit..sebab ditulis mengikut sedap diri sendiri..sowie kepada penulis lirik asal..



Penaku menari mencoretkan
Sebuah puisi kelukaan
Gurindam jiwa
Cinta dan airmata
Di kamar hati ini
Masih ada sembunyi
Kenangan yang tak mampu
Ku lemparkan jauh

Penaku menari melakarkan
Gambar kesayuan masa silam
Tinta bersulam
Diruangan kerinduan
Berkaca jernih ingatanku
Biarpun dikau telah jauh
Dari pandanganku

Manisnya pertemuan
Pahitnya perpisahan
Segala kini tidak dapat
Untukku bahasakan
Semua kini kaku
Tiada lagi madu
Setiap madah barit kata
Bukannya lagi buatmu

Kini berteman sepi
Kini aku sendiri
Suka dan duka
Dalam meniti gelombang
Kemarau panjang

Jauh melangkah pergi
Tidak menoleh lagi
Kenangan silamku
Tinggal tertulis kini
Dalam sebuah puisi

Penaku menari membariskan
Puisi sebuah pengalaman
Gurindam jiwa cinta dan airmata
Di kamar sepi ini
Titisan membasahi
Dan aku tidak tahu
Pada siapakah untukku luah rasa
 
 
 
(NHAM) 



29 December, 2010

KESEDIHAN MELANDA


SALAM..



dah terlalu lamaaaaaaaa la sangat tak mengupdate  blog...sebenanye sangat lah banyak cerita yang nak di update..tapi mood tidak baik buat mase ni..jadi telah memotong mood menulis untk meulis perkara-perkara gembira...

kenape agaknye saya tak gembiraa??saya pon kurang pasti..yang pastinya saya sangat berduka..walaopon pada hakikatnye sume yang terjadi itu small matter je pooon...tapi.....hati saya mudah terusik, terasa, toching dan seangkatan dengannye...air mate pon macam senang je nak mengali dengan deras...emosi sangat tidak terkawal walaupon bukan kala waktu bulan mengambang...

saya jadi tak faham...ape yang membuat saya jadi penyedih..sedangkan, saya rasa saya adalah gembira..sikap saya kadang2 jadi tak menentu hala...sehingga saya mlepaskan marah pada orang yang salah..tak fahaaaam dengan diri sendiri...owwwhhhh..what happening to me...

kepada insan-insan yang berada disekelilng saya, terlebih dahulu saya ingin memohon kemaafan...kalo ade yang menganggap saya marah pada anda..sebenanye tidak...terutama kepada AWAK...saya memang tak marah mahupon merajuk dengan awak...cuma, biarlah saya dngan cara saya..menyelesaikan sumenye dengan cara saya..tiada kaitan langsung dengan kata-kata awak atau ape sahaja...biar saya merawat diri sendiri denagan kaedah tersendiri.sampai masanye, saya akan kembali seperti sedia kala...tapi sume itu memerlukan masa....saya minta maaf...




(NHAM)




13 December, 2010

TAK SEMPAT

SALAM..



sowie....tak sempat nak update new story...

tapi sirius ade hot stoly nak cite....







(NHAM)




30 November, 2010

EHHHHH, TERLUPE NAK TULIS...


SALAM....


lupe nak bagi tau..tapi rasenye, sume orang pon da ta tau pasal ni..satu malaysia kot da tau da pasal hal ni...
yeaaayyy..kalo satu malaysia tau baru gempakk.....okkk...tarik nafas...nervous nye nak bagi tau.... EN FAIZAL TAHIR masok AJL 25...2 buah lagu....yeaaayyyy...


ni dia 14 buah lagu yang akan bertanding..

  1. Hanyut (Faizal Tahir/ Audi Mok / Faizal Tahir)
  2. Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Shahir/ Edry Abd. Halim/ Edry Abd. Halim)
  3. Noktah Cinta (Hafiz / Ajai / Shah Qalam)
  4. Drama King (Meet Uncle Hussain & Black/Taja/Tun Teja)
  5. Ku Ada Kamu (Adira / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim)
  6. Cinta Sempurna (Yuna / Yuna / Yuna)
  7. Pelita – A.P.I / Loque / Loque
  8. Berlari – Tomok / Audi Mok / Shazee Ishak Tomok
  9. Sofea Jane (Black / Sham Kamikaze & Iswandy / Farril)
  10. Mencari Konklusi (Hujan/Noh Hujan/Noh Hujan)
  11. Selamat Malam – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir
  12. Extravaganza – Bunkface / Sam Bunkface / Bunkface
  13. Jahat (Stacy / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim
  14. Tolong Ingatkan Aku (Ana Raffali / Ana Raffali / Ana Raffali)

lagu faizal tahir wajib diboldkan okk...pada sesape yg tak suke saya boldkan...jangan pandang ye..sila skip..sy keciwa sikit sebab lagu ardenalin tak dapt...ohhhhh..sangat sedih...kalo bole saya nak 14 buah lagu tu sume lagu faizal tahir..bole tak???




(NHAM)

29 November, 2010

SELAMAT PULANG KE TANAH AIR & SELAMAT PENGANTIN BARU KAWAN ANGAH


SALAM....


kalo sebelom raye haji, sume orang sibuk menghantar mak, ayah sedara mara, jiran tetangga dan sesape je la ke kompleks tabung haji untuk mereka sume terbang ke mekkah untuk menunaikan ibadah haji....skang ni da tiba pula mase sume orang2 tadi pergi ke KLIA pula untuk menyambut kepulangan mereka....kalo mase pergi tu pangkal name masih belom ber"title", skang pangkal name mereka sudah ade HAJI or HAJAH..ALHAMDULILLAH...semoga mereka yang pulang mendapat haji yang mabrur..aminnn....

bile la agaknye turn saya pulak (amalan + duit xcukup=blom layak untuk pergi...hapuskan dosa2 yang ade dulu yeee..)...haiiish....itu bukanlah topik utama yeee......pagi tadi saya telah ke KLIA untuk menjemput CIK CAM & CIK AMER pulang dari tanah suci..setelah flight dorg delay selame 12 jam...kecian...tp nak buat camne kan...kalo sy de jet peribadi ok gak..tapi tak de, harap maaf..tp dok kitorg tunggu cik cam keluar dari balai ketibaan tu, jiran depan rumah saya keluar dulu..PAK CIK SAID & CIK REHAN...sso kitorg menyambut la mereka...

seronok tengok orang balik haji ni..suci je muka...pastu macam tenang dan terhapus sume dosa-dosa mereka...insyaALLAH turn kite akan sampai....sebagai langkah pertama sila buka akaun tabung haji dan daftar untuk menunaikan haji ye...



 muke gembira...jari tu menunjukkan da 2kali datang KLIA..



 kt tempat parking pon bole...



 saya dan mereka...



 niat di hati nak masuk kat situ...



 CIK AMER



 CIK CAM



 kami adalah rombongan...yeeaaaa



hari sebelom tue kami pegi kenduri kawen kawan angah...yeeaaaa..makanan dye sangat, sangat, teramatlah sedap ye....rase cam nak bungkus je...tp tak bole yeee...time kitorg makan, kebetulan la kitorg duduk semeja dengan 3 orang wanita....tak tau la dorg ni kawan sebelah lelaki or perempuan..tapi mulut mereka bertiga asyik sangat la mengomel, mengomplen dan membandingkan...pada saya bia je la dorg nak wat cane pon..kenduri dorg kan..nanti kenduri sendiri buat grand2 okkk.....



angah berjaya mengambil gamba dengan kawan dye...
SELAMAT PENGANTIN BARU!!!




sekian..





(NHAM)



24 November, 2010

SANGAT SIBUK @ MENYIBUK-NYIBUKKAN DIRI SENDIRI


SALAM



weeehooooo....lokasi sekarang adalah dirumah yang tercinta...huhuhuhu..sangatlah seronok...dapat menghirup udara yang segar dan bugar....bila kita berade di rumah ni, banyak la sangat aktiviti yang selaloo dilakukan di USM tidak dapat dibuat secara konsisten bila berada dirumah...sebagai contoh ::

1. mengupdate status facebook 2jam @ 2 minit sekali..
2. mengupdate blog secara berkala...
3. membaca blog orang lain..
4, mencari lirik-lirik lagu yang menusuk ke hati..
5. mengupload lagu-lagu yang digemari...

ini sume terjadi adalah disebabkan laptop dan internet bukan lah keutamman apabila saya berada dirumah..sangat-sangat menyedihkan (sedih la sangat)...bila saya berada dirumah, dapur adalah ke utamaan..hahhahahha....masak, masak, masak dan masak lagi...hahhahah...saya suke makan..sebab tu gemoook....whatever la kan...seronok..

kalo la kat USM bole bawak dapur, microwave, peti ais 3 tingkat, blender dan dengan kate lain bole bawak dapur bertaraf hotelkan best..


 kalo dapat dapur macam ni alangkah indahnya hidup....




macam ni pon best..ala-ala cite-cite masakan dalam tv...woow...



bile tengok-tengok gamba dapur ni, tetibe tefikir, salah amek cozz ke saya ni...tapi ade gak rase macam tu..patotnye saya ni amek cozz kemahiran kan..contoh, masak memasak, menggubah bunge, andaman atau pon membuat kek...hahhahahhaha...tapi takpe la ye...alang-alang da separuh jalan belajar ni, habeskan je la....
sekian je la laporan dari rumah ye...mungkin takkan di update untuk beberape ketika..huhuhuh
sekian...


(NHAM)



20 November, 2010

MENGEMAS!!!


SALAM...



hari nie tak dapat nak tulis banyak ye...sebab sedang mengemas-ngemas untuk pulang ke kampung halaman...yeaaaaa...balik umah.....ok...hari raya aidil adha kali ni sya beraye diperantauan.......dekat over the sea okkkk...kene seberang bridge....sangat la seronok....post akan datang, gamba2 kami memasak rendang, sambal tumis sotong dan kuah lodey...sangat sedap....jadi, kalo nak tengok gamba sila tunggu post seterusnyaa....



ini adalah intro kepada post akan datang...










sekian....





(NHAM)




16 November, 2010

LAGU LAME-LAME


SALAM....


malam ini buat kali pertamanya saya, kak fida dan ramai lagi pergi menonton separuh akhir muzik-muzik 2...sebenanya niat asal nak tengok ENCIK FAIZAL TAHIR je....sekali tertengok sampai habis....(memang tak sengaje tertengok sampai habess ye...)

hujung tu ade persembahan artis jemputan...ENCIK RAHMAT (kumpulan MEGA)..dan beliau telah nyanyi dua buah lagu...lagu nye adalah seperti di bawah...




Takdir Dan Waktu 

Tidak kutahu mengapakah
Sepinya melanda hatiku
Dan bukannya kemahuanku
Datangnya sendiri

Tidak kutahu mengapakah
Pilunya dipinggir hatiku
Dan kucuba untuk mengusir
Tapi tak berdaya

Lalu terbuka gerbang hatiku
Menyambut rindu datang bertemu
Aku gelisah

Kini rinduku menjemput cinta
Yang ditakdirkan denganmu sayang
Bukan pintaku atau mahumu
Semuanya suratanNya

Tapi mengapakah kau sekadar waktu
Cinta yang datang cepat berlalu
Pergimu sayang bersama cinta
Tercalar pedih di dalam dada
Aku tersiksa

Aku terdiam kaku menahan
Bisanya menikam kalbuku
Separuh nyawa ku pandang wajah
Di depan kaca

Tutup kembali gerbang hatiku
Tidak bermaya langkah kakiku
Di saat ini

Tidak kusangka jadi begini
Terpisah jua kita akhirnya
Aku sendiri tidak mengerti
Sungguh pilu di hatiku

Untuk melepaskanmu demi kerana
Ku masih sayang, sayang padamu
Terbangkit resah di dalam kalbu
Terhimpun rindu (sayang)
(Luka cintaku)






Bayangan Gurauan 

Tak pernah ku alami
Tak mungkin ku hindari
Di himpit perasaan
Bayangan gurauan

Di dalam jaga ku tercari-cari
Di dalam tidur termimpi-mimpi
Siapakah gadis misteri
Melambai dan terus menyepi

Jangan biarkan ku ternanti-nanti
Usah benarkan masa berlalu pergi
Cintamu oh! gadis misteri
Adakah kekal dan abadi

1
Andai di berikan emas permata
Ku pilih senyumanmu
Andai kupunyai mahligai indah
Ku hadiahkan untukmu

Dalam berjuta bintang berkelipan
Kau bagaikan kejora
Antara ribuan mata menikam
Takkan kubiarkan kau tenggelam

Di dalam jaga ku tercari-cari
Di dalam tidur termimpi-mimpi
Siapakah gadis misteri
Adakah dapat ku kenali
(Belum puas ku temui)

( ulang 1 )



lagu yang tibe-tibee menjadi lagu wajib nyanyi ketika seorang diri...huhuhuuhuhu


sekian



(NHAM)






15 November, 2010

ONE MORE.....


SALAM....



dengan jayanya saya nak mengumumkan.....
.

PAPER EXAMM SAYA TINGGAL SATU LAGI....


dan sangat lah tidak sabar untuk menjawab paper berkenaan (walaupon sebenar-benarnye belom bace satu pon nota untuk paper ini ye...) hakikatnye perasaan teruja nak balik rumah mengatasi ruang lingkup pemikiran serta mengatasi mood membace buku...apekan daya....saya hanya manusia biasa..(ayat pasrah + ayat minta simpati)..huhuhuhu..ok lah...rasenye mood study da datang...so kene study..mungkin study di alam mimpi..itu sudah pasti yeee.....




sekian..





(NHAM)



10 November, 2010

BERCELARU



FIKIRAN BERCELARU...BILE LA NAK ABEZZZ EXAM....SAYA TAU JE EXAM SAYE ABES EXAM 19hb 12....TAPI DA TAK SABAR NAK BALIK....TOLONGGG LAAA....SAYA DA TAK LARAT NI....



BOLE TAK KALO TAK PEGI JAWAB EAM TAPI DAPAT  A++....





SAYA DA TAK BOLE MELALUI HIDUP INI...............HAHHAHAHHAHA..AYAT JIWANG CAM NAK PENGSAN....




SEKIAN...





(NHAM)


09 November, 2010

JANGAN MENYESAL...


SALAM...


penah tak awak rase menyesal dengan ape yang awak da lalui or yg awak da buat....tak penah??macam tipu je...huuhuh....tapi saya penah...banyak kali saya menyesal dengan ape yang terjadi..bile saya site kt oramg, mesti orang kate "jangan menyesal..sume tu takdir"...mule-mule memang sangat tak bole terima..saya rase orang lain tak rase ape yang saya rasa..orang lain tal alami ape yang saya alami..orang lain tak faham ape yang hadapi...mase tu saya rase saya je yang betol...pendapat oarang lain sume salah dan langsung tak memahami....tapi bile keadaan saya da kembali pada tahap normal, sebenarnye betol je ape yang orang cakap...sume tu kan ketentuan ALLAH...setiap yang terjadi tu mesti ade hikmahnye kan..so kenape la saya terlalu nk berfikiran sempit...huhuhuhu....

sebenanye kenape kite jadi camtu??biar saya yg jawab..huhusebab perkara yang terjadi tu tak seperti yang kite kehendaki kan....betool tak??biase la kan, tak sume yang kite nak tu akan terjadi...bile tak terjadi tu pon ade sebab @ ade hikmah...hikmanya, hanya ALLAH saje yang tahu..jangan cepat berputus ase..anda telah berusaha ke arah yang anda kehendaki...jika masih tk jadi cam yang anda kehendaki, jangan kecewa...serahkan sumenye pada YANG MAHA BERKUASA....think positive okkk...




biar kite nampak cam singa...


jangan cepat berputus asa...walau ape pon terjadi, hidup mesti diteruskan..tapi jangan mulekan hidup baru...orang yang mulekan hidup baru adalah orang yang lari dari masalah (tu pandangan peribadi je)....teruskan kehidupan..tapi berubahlah kepada yang lebih baik..huuhuh...da macam motivator la pulak..huuhuh.....ni sekadar pengalaman diri dan perkongsian pendapat je...
biar orang tengok kite pelik...


okkk..tu je yang nak dikongsikan....untuk peringatan diri sendiri dan sume yg membace...



(NHAM)





05 November, 2010

INGATLAH DIRIKU....


SALAM...



selamat berstudy buat sume..walau pon banyak yg perlu di ulangkaji...tp masih ade banyak mase teluang untuk menulis blog...yeaaaaa....saya sukeee....walaupon skang adaqlah waktu untuk baca buku, tapi tak salah untuk kite melayn lagu sambil berjiwang sorg2...haahhahhha...sila jangan ikot ye amalan seperti ini....saya nak syer lagu ingatlah diriku...saya tak suruh ingat diri saya ye...ingatlah sesape pon...yang pernah hadir dalam hidup kite..walaupon kekadang kite tak perasan pon orang tu hadir dalam diri kite....huhuhu...






Sejujurnya diriku tak ingin kehilanganmu
Aku masih sayang padamu
Namun bila dirimu tak lagi memerlukanku
Cukup sampai disini
Hingga kini bersama lagi

Ingatkah diriku yang pernah
Ada disampingmu
Ada diwaktumu
Ada dihatimu
Kuingat dirimu yang pernah
Hadir disampingku
Temani waktuku
Temani hatiku

Sejujurnya diriku tak ingin kehilanganmu
Aku sangat sayang padamu
Namun entah mengapa perpisahan ini mencambukku
Semoga kita bersama lagi


Cinta adalah kenangan manisku bersama dirimu



saje je nak syer....


sekian...






(NHAM)





01 November, 2010

STUDY WEEK KU, STUDY WEEK MU JUA


SALAM...


oohhh nooo..study week da mule....oooohhh yessss....kepade sume student2 diharap dapat menerima berita ini dengan tenang...silalah terima kenyataan bahawa minggu depan adelah minggu final exam....jangan stresss...hari tu saya ade terbace simptom2 pelajar yg nak exam...agak banyak yang same dengan saya..(padahal sume ade kaitan)..perkara yang paling tak bole dielakkan adalah STREESSS...perkara ini terjadi adalah disebabkan tak study dr mule2 masok sem ye...sila jangan nak salahkan orang lain...salah diri sendiri...dan sesangat la jelas memang salah sendiri...waktu awal2 sem sibuk dok facebook...kalo la facebook tu bole cakap, meti dye kate "udah-udah la tu tengok laptop tu...sila tengok e-learning pulak ye.."....jadi di sini, saya ingin berkongsi cara menghilangkan stress dan tips2 supaya bole study dengan tenang..tapi ini adalah cara saya..dan kepade sesape yang tak bole tak terime tu, sila jangan buat...



TIPS UNTUK BELAJAR...


pertama :: sila pastikan nota anda cukup...jika tak cukup, sila pegi photostet dengan segera..sebab bile nota tak cukup, camne nak study...pegi pinjam kat kawan2 yeee...

kedua :: susun nota2 anda di atas meja..alo banyak lagi bagos...sebab bile nota tu tinggi melangit, baru la yang kite ni sedar bahawa kite banyak lagi tak study yeeee...baru la ade kesungguhan....

ketiga :: sila letakkan laptop anda jauh dari pandangan..ini adalah sangat penting...kerana jika iman anda kuat, memang anda tidak akan bukak laptop...tapi jika anda buka laptop untuk membuka e-learning, sangat la digalakkan....tapi jika anda bukak untuk membuka facebook adalah sangat tak digalakan..

keempat :: dengarlah serta bezikirlah ketika anda study..ini boleh menambahkan kadar ingatan anda...dan jangan lupe untuk ikhlas dalam sume perkara yang anda lakukan...

kelima :: seelok-eloknya, ape yang anda bace tu, di ulang sebanyak 3 kali..ini dapat menambah kadar ingatan anda...(tapi kalo da last minit cam ni, dapat bace sekali pon ok...tapi pastikan ianya melekat di kepala)

keenam :: setelah bace sume tu, sila jawab sume soalan2 past year untuk menguji, sejauh mane anda da faham dan ingat...ini amat penting...bile kite tak buat solan past year, nanti kite tak tau bentuk solan yg akan kuar...selalunya lecturer suke ulang-ulang question...tapi tu lecturer saya la kan...lecturr org lain saya tak tau...

ketujuh :: setelah berhempas-pulas berusaha, jangan lupa untuk bertawakal....setiap kali solat pastikan anda berdoa...dan jadikan amalan solat hajat setiap kali lepas solat fardu...



diatas tu sume adalah cadangan saya sahaja...jooom kite tengok cara nak menghilangkan stress pulak(cara ni adalah ikot stail saya)..



CARA MENGHILANGKAN STREESS


pertame :: bile mate da penat bace buku, tengoklah pokok yang wane hijau..bole menenangkan hati dan menyihatkan mate.....ambillah wuduk supaya dapat menyejukkan hati...

kedua :: mase tengah stress sebab banyak lagi buku nak kene bace, pegi kat tasik harapan or aman pegi jerit kat situ..jerit kuat2..sampai hilang sore pon ta pe....sebab menjerit bole hilangkan streess....tengok air pon bole kite tanang...

ketiga :: menyanyi....ini memang patot sangat di amalkan...tak kisah nak nyanyi lagu ape pon..nasyid, rock, balada dan ape2 jela...menyanyi sekuat2 hati..tapi jangan mengganggu orang lain plak kan...

keempat :: pegi jalan2..sebagai contoh, pegi la tesco ke, quennssbay ke...tapi jangan la pegi sehari suntuk..
ni minggu study week yeeee..study adalah keutamaan..

kelima :: petang2 sangat digalakkan untuk beriadah..yelaaa kan, takkan nk study je sepanjang hari..mesti kene pegi cergaskan minda sikit...baru ceria aktif dan semangat kan....


ok lah..rasenye tu je tips yang dapat di kongsikan...sekadar perkongsian jer....



(NHAM)



30 October, 2010

SENYUM / SMILE


 SALAM



okkkk...sume mesti senyummmmm..senyum tu kan sedekah....dengan senyum je kite dapat bersedekah..tu pon tak nak buat gak...susah la kalo camni kan...tp kan, ade gak orang yang sentiase senyummmm je...dok sorg2 pon dye senyummm...huhuhuuhuhu....jadi tak kisah la anda dok sorg2 ke, dok ramai2 ke,jumpa oarang ke, tak jumpa orang ke, sila senyummmmm..ni pasal rumate saya gak...dye suke lagu senyum...malique n najwa yang nyanyi...so sy cari lirik lagu senyum ni...lirik dye best....mase dorg nyanyi sy tak berape nak dapat tangkap..sebab dorang nyanyi laju la sesangat...(kate rap memang la laju...blom penah pulak denar rap slow...tp tak tau la kalo de rap versi balada kan....)..so sila hayati liirk kt bawah...dan SENYUMMM...





Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse


Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus


Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama

Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama

Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse

Ulang Chorus


Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan

Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan

Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi

Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit




(NHAM)

29 October, 2010

JIKA KAU UBAH FIKIRAN..

 
 
ditujukan buat awak sume yang membace
( walaupon saya yg bace sendiri) 
 

 
Diriku sedar siapalah ku di matamu
Hanya sebutir pasir di pantai kau berlabuh
Cukup di situ hasrat ku terkubur
Kau juga bilang kau belum bersedia lagi
Untuk mengganti pasangan dalam sanubari
Mungkin kerna masih basah luka lama
Jika kau ubah fikiran
Aku kan setia menanti
Jika kau perlukan teman
Carilah di sini
Jika kau ubah fikiran
Untuk jatuh cinta lagi
Yang pertama ke depan
Jika kau ubah fikiran
Akan ku serah segalanya oh kepadamu
Senang atau susah aku tabah 'tuk menempuh
Tapi sayang hatimu belum terbuka
Aku mahukan kamu
Sungguh benar dan jujur
Aku mahukan kamu
Sungguh benar dan jujur
Tapi sayang hatimu belum terbuka
Aku kan setia menanti
Jika kau perlukan teman
Carilah disini
Jika kau ubah fikiran
Untuk jatuh cinta lagi
Yang pertama ke depan
Jika kau ubah fikiran
 
 
(NHAM) 
 
 
 

SILA BERHENTI...



SALAM..




untuk post yang baru ni, marilah kite berhenti dari membuat cerita2 sedih di blog..huhuhuhu...hidup mesti happy kan..so mari kite menghappykan diri sendiri....biarlah tak de orang yang nk hiburkan hati saya kan...

jadi perkara pertama untuk mengembirakan hati adalah dengan menyanyi dengan sesuka hati...tajuk lagu terpulang...biasanya saya akan ikut permintaan rumate saya..kira cm dye uat request, saya pon nyanyi...biar sore tak sedap pon....takde sape pn yang kisah...so, kire ok la kn...

perkara kedua adalah dengan pergi ke tepi tasik aman, sambil bawa sebuku roti yang telah expired...pergi sambil tersenyum-senyum kepada orang yang sedang berjoging...cari satu tempat yang sesuai untuk di duduk untk jangka waktu yang lama....bile da duduk, sila bg ikan makan roti yang dibawa...lebih berkesan kalo dapat nyanyi lagu ikan kaloi...huhuhuhu....walaupon pada hakikatnya bukan ikan kaloi yg datang tapi biawak kaloi...

perkara ketiga adalah dengan mengambil gambar diri sendiri dengan sebanyak mungkin...walaupon gamba yg diambil bukan la dengan menggunakan DSLR kan...tapi hasilnya takde la mengecewakan sanat..asal tak kabur dan bole dilihat dengan jelas kire ok la kan..huhuuhuhu...kalo ade orang yang sanggup nk jadi photographer secara percuma lg la baik ye..dan sgt2 digalakkan....

perkara keempat adalah dengan pergi ke kafe dan makan bersama kawan2..tp yg ini kurang digalakkan kerana dikhuatiri akan menambahkan berat badan..tp kalo anda rase kurus, takpe je...makan la banyak mane pon....awk still kurus jugak....


sekian...



(NHAM)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...