30 June, 2011

SEDIKIT LAGI, MUNGKIN SAYA AKAN MERENG....OOWWWHHHH


post hari ni tak sempat nak buat introduction..sebab dah tak tertahan menanggung rindu yang amat sangat...haaiiisshh....saya rindu sesangat la kat banyak perkara....pertame-tamenye, saya sangat rindukan kawan-kawan saya...haiiishh...bile la bole jumpa dorang sume kan....kawan-kawan mase zaman sekolah...kawan-kawan mase politeknik andkawan-kawan USM...tapi sekarang yang paling saya rindu, kawan-kawan USM.sebab sekarang ni dorang yang ade disekeliling saya,,,haiiisshh..rinduuunyeee...

rindu sangat nak bersama dorang..buat banyak aktiviti bersama..macam-macam lagi laaa...selaloo makan sesama kat cafe....makan nasi lauk pak ku..oder masakan panas kat kedaimakcik ani.minum air tea ais..owwwhhh..sy sgt rindukan semuanya...

rindu jugakkat bilik saya..bilik yang dah 2 tahun saya duduk..nak masok 3 tahun dah..owwwhhh....walaupon bilik tu hampir banjir, saya tetap nak dok bilik tu jugak...banyak sangat kenangan dengan bilik tu..

saya sebenanye rindukan life di penang...rindukan USM sebenanye..rind sangat nak gi kedai runcit MAJU JAYA kat sngai dua..rindu nak pergi pasar malam sungai dua..rindu nak pergi tesco..rindu ak makan kat ivory...rinduuuuuuuuuuuuuu....owwwhhhh tolong la...

lame lagi cuti, sebelom nak masok balik USM..dan selame itu jugak la saya terpaksa menanggung ridu..aiiiyyooooooo...sabaq ja la noo...





p / s ::: sebenanye, saya rindu kat awak..
sekian.......





(NHAM)



20 June, 2011

MAIN SEMBUNYI-SEMBUNYI, TAPI TAK BOLE TIPU DIRI SENDIRI....



tah kenape la sejak dua menjak ni selaloo la sangat sakit kepala...sakit kat bahagian tengah kepala...sakit yang berdenyut-denyut..haiiisssh..tapi ni bukan main cerite yang nak di storykan..tu cume mukaddimah je..


sekarang ni suke sangat dekat lagu sembunyi...nape ek suke lagu tu..padahal dulu da penah suka dah..sekarang ni suka balik la pulak..haaiisshhh..nak kate lagu ni memberi makna yang mendalam, takde la sangat..sebab lagu ni lebih kepada pasangan yang in LOVE..saya in LOVE jugak..huuhuhu..tapi in LOVE sonsonrang..tu yang sakit sakit kepala kot..hahhaahha..

layan je lah..kekadang asyik dengar lagu yangsame je pon boringgak..manusia kan suke kepelbagaian dalam hidup....



Percikan sinar matamu singgah di hati
Bergetar bibirku bisu sukar mengerti
Pantasnya diri tertawan
Tak sempat berkelip aku kau punya

Biar pun menutusir kan menyusuk jiwa
Menabur suatu raga melamar rasa
Biar pun kita mencoba

Sembunyi... namunkan terlihat yang jelas di wajah
Kita memang sarat merasakan cinta
Bagaikan bintang di malam cerah beri cahaya
Tak terhalang menyinari segala

Bercekang mata sebentar dihanyut angan
Terselap lalu ku sedar diperhatikan
Sedangnya diri terasa kemana

Renungan aku nak alih

(After Music)
Bercekang mata sebentar dihanyut angan
Tersentap aku tersedar diperhatikan
Sedangnya diri terasa kemana
Renungan aku nak alih

CHORUS
Sembunyi... namunkan terlihat yang jelas di wajah
Kita sememangnya sarat merasakan cinta
Bagaikan bintang di malam cerah beri cahaya
Tak terhalang menyinari segala

Walau kita coba sembunyi
Namun terlihat segalanya yang tersimpan di hati...
Bintang bintang di malam cerah
Beri cahaya
Tak terhalang menyinari segala

Walau kita cuba sembunyi
Namun terlihat segalanya yang tersimpan di hati...












p / s :: saya sangat merindui PULAU PINANG..
lebih khusus adelah USM...
sangat lame lagi nak pulang ke kampus...
tetibe terfikir, cam mane la hidup lepas habes blajar kan..
buat sume kengkawan..
I miss U all a lot...







(NHAM)



17 June, 2011

...........



maaf,
bukan ego di dalam diri..
tapi tak pasti...
mungkin masih terasa dengan trajedi lalu..
maaf,
terlalu sukar untuk kembali seperti dulu..
terase ade jurang dan jarak..
maaf,
mungkin kami yang mencipta jurang dan jarak itu...
kesalahan boleh diberikan pada kami..
maaf,
mungkin kami tidak hormat atau apa sahaja...
tapi untuk seperti dulu mungkin tidak..
bukan ego kerana tidak menyapa..
tapi seperti katamu,
diam adelah lebih baik buat masa ni..
bukan kedekut air liur..
tapi diam adelah yang terbaik..
maaf,
jika senyuman kami di anggap palsu dan bermuka-muka,
terpulang..
manusia berhak untuk menghakimi...
lebih baik kami begini...
di depan anda kami begini, di belakang anda juga kami begini..
tidak di depan baik, tapi di belakang sebaliknya..
sekurang-kurangnya anda tahu, kami memang begini..
maaf,
jika kehadiran anda kami tak raikan..
memaafkan adelah perkara termulia..
biarlah maaf tu ikhlas dari hati dan bukan kerana kessian atau ade kepentingan..
tiada lagi marah dihati dan dendam dijiwa...
cuma ia terlalu terkesan di hati..
untuk melupakan, ia suatu yang mustahil..
maaf sekali lagi...












p / s :: sudah lama ditulis...
baru berkesempatan untuk post...





(NHAM) 

 

14 June, 2011

CINTA TERAGUNG - HAZAMA





SALAM...


untuk pengetahuan umum, post saya kali ni adelah bukan untuk mengumumkan yang HAZAMA dah menjadi JUARA AF9 ye..huhuh..tapi nak share lirik lagu ngan video HAZAMA...




joom layan jer...







Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu
Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku



video





p / s :: kawtim....




(NHAM)

12 June, 2011

HAZAMA


SALAM..
 

biasenya, saya hanya buat post-post macam ni untuk en FT saya je..tapi untuk kali ni, saya buat khas untuk HAZAMA...malam ni adelah final AF 9....so ade 4 finalis...HAZAMA, FINA, AZRI & LENA...sape yang anda jangka kan menang..huhuhuhu..


kalo bace dalam utusan hari ni, dorang target samada HAZAMA atau FINA....tapi kite tak bole pandang rendah kat LENA ngan AZRI..dorang pon ade bakat yang tersendiri...kalo tak, takde la masok AF kan..huhuhuh...


tapi kalo tanye saya, offfcccooozz la saya sokong HAZAMA kannn....hopefully dye menang dan buat yang habes baik malam ni..kalo die tak menang pon tak pe...HAZAMA da menang di hati saya..


kadang-kadang, menang pon belum tentu menjamin mase depan kite...yang tak menang tu pulak lebih berjaya kann..perlu bagi contoh ke????huhuhuhuhuhu...contohnye en FT saye laa.....walau pon dye tak menang One In A Million, tapi kerjaya seni die okk je..(yang saya nampak la..yang tak nampak tu tak tau la pulak..) huhuhhhui.......


tu je la yang nak dikongsikan...GO HAZAMA GO......





kawtimmmmm










p / s :: sapekah bakal juara AF 9..
nanti kannn...



(NHAM)


08 June, 2011

BABY HIJAU BUAT HAL





baby hijau saya buat hal..emmm..ni ade perasaan bercampur baur ni..marah + geram + sedih....(sambil lap air mate)..nape la di waktu-waktu genting dye nak buat hal..selaloo macam tu...haaiiissshhh.....tolong la wahai baby hijau ku sayang, intan payung, periuk belanga...i need you...kalo baby hijau buat hal, macam mane saya nak meneruskan hidup...ni po terpakse meminjam dari jiran tetangga..(guna baby hitam jiran)....


kalo baby hijau buat hal jugak, saya takde pilihan da...saya akan quarentinkan baby hijau kat dalam suatu termpat selame 2 minggu..baru baby hijau tau langit tu tinggi ke rendah..saya bagi amaran kat awak ye cik baby hijau....


saya tau, saya pon ade salah jugak..hari tu terjatuhkan awak..tapi sikit je..takkan awak nak mogok sampai susahkan saya nak buat kerja..tolong ye..saya merayu...tapi kalo takde pilihan saya hantar quarentin ye... bukan sebab tak sayang..tapi tepakse...i'm sorry yunk..my baby hijau..




my luve => baby hijau






p / s :: kekadang, manusia ni seakan lupe...
lupe pada perasaan orang lain...






(NHAM)

07 June, 2011

CERITA KAKI TERSADUNG WAYAR





ini adelah kisah menyayat hati okkk...kalo anda sume ni jenis hati tisu or mudah tacing, sediakan tisu disebelah..huuhhhuuh..kisah ni bukan kisah saya..tapi kisah Nono bukan name sebenar...so, saya memang takde kene mengena langsung dengan cite ni..huhuuhuhuhuuh




camni citer dye, nono ni sekolah tadika kat tadika Islam....nono ni pandai..selaloo peksa dapat no 1..kalo tak dapat no 1 mesti dye dapat no 2...kalo tak no 2 pon, mesti dapat no 3..tu je la no yang nono slaloo dapat...agak pandai la kan nono ni...sebab nono selaloo dapat no 1 or 2 or 3, nono pon dapat amek hadiah atas pentas..huhuuh....nono sangatlah exited nak amek hadiah...almaklumlah, first time nak amek hadiah depan YB adun eeehhheeemmm..(tak bole sebut name kawasan mane..nanti bocor identiti sebenar)...baju yang noo pakai offccooozz la yang paling cantik yang nono ade..



 macam ni la nono beratur


mase hari kecemerlangan sekolah Tadika Islam, cikgu nono da susun da name ikut turutan..offfcooozz laa name nono first skali...okkk..sume orang da ready...cikgu pon mulekan ala acare hari kecemerlangan..cikgu pon umumkan, sebab nono dapat no 1, name nono yang pertame disebut....nono pon dengan bangganye jalan...almaklumlah, dapat no 1...mesti la action ngan kawan-kawan.....hehehe...mase nono ondaway naik atas pentas, nono telah tersadung wayar mokrofon yang kat rostrum tu..nono telah jatuh dan tergolek jatuh ke bawah pentas..hhhaaaiissshh....ape lagi yang nono bole buat selain daripada menangis kaaann..





sejak dari kejadian tu, nono fobia terhadap naik atas pentas..nono tak mau da amek hadiah..walaupon dye dapat no 1 banyak kali, nono tetap tak mau amek hadiah....naik pentas seakan satu mimpi ngeri dalam hidop nono...mase nono grad untuk diploma, nono tak datang pon..dye cume pinjam jubah kawan-kawan untuk amek hadiah...bile nono buat degree, convo dye pon dye tak naik pentas..dye cume amek jubah je....pastu amek gamba untuk kenang kenangan..hhaaaiiisshh..kesian nono..sebabkan nono ni agak pandai...dye dapat la buat master...untuk grad master ni, kawan-kawan nono da berazam akan pujuk nono amek scroll kat atas pentas..kalo sampai tahap kene pimpin pon dorang sanggup je...




tu je la citenye....takde motif pon...sekian....moral of the story, kekadang sesuatu perkare yang sangat meninggalkan kesan dalam diri seseorang, sangat susah nak disingkirkan..kesannye akan meninggalkan kesan yang mendalam...huuhuhu












p / s :: mengenali kamu suatu anugerah,
yang sangat tak ternilai harganya...






(NHAM)



06 June, 2011

USAHA LAGI...CHAIYOKKK CHAIYOOKK...

ini adelah post selepas tengok result exam..sob..sob...(lap air mate)..kikikiki..alhamdulillah...betol la kan, kite akan dapat setimpal dengan ape yang kite usahakan...so tak payah la nak bersedih bagai cik nurulhuda..what u get, is deserve for u..(betol ke speaking ni..)huhhuhuhu..


pape pon, hidup perlu diteruskan..(eceeehhhhhh)...jangan putus asa..yeeeaaahhhh...(kate-kate semangat untuk diri sendiri..)..baiklah, disini saya nak share beberape tips untuk kita dapatkan result yang cemerlang dan terbilang yeee..




1 :: START STUDY DARI SEKARANG
- untuk memastikan kite berjaya pada sem akan datang, kite perlu strart study dari awal....so, dafta subjek cepat-cepat...pastu lepas je dafta, tros cari nota subjek-subjek tu..pastu start study..ni baru namenye start study dari awal...bile masok kelas nanti, kite da tau da ape yang lecturer nak ajar...



2 :: JANGAN TAK MASOK KELAS OR TUTORIAL
- yang ni yang penting sekali laa...jangan sesekali ponteng kelas or tutorial..walaupon kelas anda tak maek kedatangan, tapi mesti pergi..sebab kekadang lecturer bagi tips or soalan-soalan spot untuk exam nanti..kalo kite tak datang, kan dah rugi...kalo kelas tutorial plak, kene pegi sebab, mane la tau tutor baik hati, bole mintak markah lebeh sikit...kikiki




3 :: TANYE SOALAN KAT LECTURER
- yang ni agak penting...kite kene tanye soalan yang berkaitan kat lecturer..nak tau sebab ape, sebab kekadang lecturer dye tak terangkan secara mendalam..dye nak kite tanye dye..bile kite tanye, dye akan terangkan secara sangat mendalam.....so kite pon akan lebih fam..(tapi, kekadangkan, nak tanye ape pon tak tau..)huuhuhuuhu.....




4 :: BUAT SOALAN PAST YEAR
- kekadang soalan peksa ni berulang-ulang...tak pon dye mesti seakan-akan...kalo tak pon, bile kite jawab soalan exam ni, kite da familiar dengan solan kan..so bile nak jawab exam takde la kite jadi pelik sangat tengok soalan..huuhuh...br la bole kuar ayat "macam biase buat je soalan ni.." takpon, "ehhh...macam dah jawab je tadi"...haaaaaaaa kaaannn....




5 :: DOA DAN TAWAKAL
- yang ni paling penting..tak guna berusaha bagai nak rak, tapi tak berdoa...tak memohon pada ALLAH...usaha yang kuat perlu disertakan dengan doa yang sepenuh hati...tawal jangan dilupa..kekadang kita ni tawakal bile da habes jawab exam..patotnya, sebelom exam kene tawakal, mase tengah study kene tawakal..tawakal semoga ilmu yang kite bace dapat melekat di ingatan..kita perlu sentiasa bertawakal..tapi bukan tawakal yang tanpa usaha dan tanpa doa yeeee...




tu je lah yang nak dikongsi..huhuuhuhu...bak kate encik AnT  "situasi common lepas check result: ok, sem depan aku nak usaha lagi!!!" huhuhuhuhuhu....macam terase je..huhuhuhuhuhu.....dan bak kate cik MAIY  "Allah lebih tahu..sabar dan redha.."


















p / s :: jangan menangis bertenanglah..
huuhuhuuh...










(NHAM) 

03 June, 2011

BEKERJALAH BERSUNGGUH-SUNGGUH


SALAM....



weehooooo..hari ni da hari ke 3 menjadi wanita bekerjaya..hahhahaha....praktikal je sebenanye..huuhuhh..tak kisah la kan....so far, so good la...happy je..ade kawan-kawan...berseronok-seronok sambil bekerja...setiap detik dalam hidup perlu dinikmati kan...masok keje pukol 8 pagi...balik pukol 5 petang..rehat tengah hari pukol 1-2 petang....yang paling syok, bole online sepanjang hari..hhahaha..tu penting okk....




ni la office saya..
(office saya konon...tumpang praktikal je pon..)





p/s :: mak gi wakaf cik yeh...
rase macam nak kirim sesuatu laaa...
kirim baju golf ngan baju &..
(tapi kirim dalam hati jer..)
kikiki....
saya rindu dengan sume orang...
haaaiisshhh..
lame sangat cuti 4 bulan ni..






(NHAM)
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...