22 December, 2011

SELESAI SUDAH....

SALAM...

alhamdulillah, syukur sangat...selesai sudah sumenye....fuuuuuuuuuhhhh legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....haaa, ni nak bagi tau, saya punye thesisi da siap di tulis..dah diprint juga...leeegaaaaaaaaaaaa sangat..dari awal semesta ni dok berusaha buat FYP...lepas siap buat research kene bertungkus lumus tulis thesis pulak..rase macam *aiiiyoooooo tak larat laaa nk buat*..tapi kene buat jugak...kalo tak, ade harapan xgrad laaa oiiii...


kawan-kawan pon banyak bagi semangat dalam nak menyiapkan thesis ni...dorang kate *takpe, semni je bersusah-susah, sem depan bole goyang-goyang kaki*..saya pon menjawab dalam hati, *memang la sem depan goyang kaki, tapi sem ni krem sume tempat*..


tapi bile fikir-fikir, takpe, bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian...tapi selagi thesis ni tak di print rase macam *tak grad ke aku ni..ke kene repeat sem depan...* macam-macam difikir..tido takyah kate la kan..tak penah tak lena...


walaupon kite da siap, tapi kalo tak print, rase macam tak siap jugak..kalo orang tanye, ape perasaan da siap, macam takde perasaan..cume rase macam *lihatlah dunia, inilah hasil kerja saya*....padahal ni thesis degree je pon...tu pon nak kecoh..emm takpe la..cume nak cite je...


pengalaman ni sangat mengajar saya untuk menguruskan masa sebaik mungkin...jangan suke berlengah, jangan terhegeh-hegeh..sume kene pantas...haaaaa...banyak pengajaran..dan betol la kate co-supervisor saya, orang yang tak melalui seperti ape yang kita lalui, takkan faham ape yang kite lalui...haaaa...


okk,cukuplah merepek dipagi-pagi hari ni..esok ade test lab paper...doakan saya bole jawab ye...













p / s :: sorry, takde banyak mase nak diluangkan untuk awak..
nanti ade mase, saya luangkan sumenye untuk awak..
thanks for you advising...





(NHAM)

07 December, 2011

AKAN BERUSAHA..SAYA JANJI....

SALAM...


lame tak menulis..(ayat paling glamour bile da lame tak tulis blog..)huhuuhuh..tapi memang itu pon hakikatnya...rasenye, semesta ni la saya paling tak aktif menulis blog..saya sangatlah berserabot ye untuk semesta ni..sirius, sangat serabot..sampai tak tahu dah mane keutamaan, kehendak atau yang wajib buat sekarang...


saya sekaran ni memang tengah sangatlah sibuk buat thesis untuk Final Year Projek (FYP)....kelas still macam biase..lab pon still macam biase..sangat tekejar-kejar..penat tak payah cerita la kan...tapi bile fikir-fikir ni la keje orang yang belajar kn..kalo tak buat sume ni, nak buat ape lagi..takkan nak goyang-goyang kaki pulak kaan..




sekarang ni, mase nak hantar thesis pon semakin da dekat...just around the corner je...19/12 ni nak anta..semestinya belom siap lagi la kan..so sedikit stress mengenangkan banyak gile lagi keje nak buat..tapi boleh je menulis kat blog kaan..tulis kat blog ni lebih laju bebanding dengan menaip thesis..arrrrggggghhhhh....


hopefully saya bole siapkan before 16/12...sebab saya nk balik rumah..kakak saya nak betunang..walaupon dye yang betunang, haruslah saya pon menyibok-nyibokkan diri...kalo tak balik macam rase tak best..kakak pon ade 2 orang je..dan dye nak betunang pon mestilah sekali je (insyaALLAH)...tapi, ayah kate, utamakan yang utama..keutamaan sekarang adelah belajar..arrrrrggggghhhhh...

jadi, marilah kite membuat thesis, dan mencapai target kite untuk siapkan sebelom 16/12...doakan saya dapat siapkan ye...













p / s :: rase sangat-sangat perlukan TUAN PENASIHAT sekarang..
tapi it's okk...
masih mampoo untuk handle hidop sendiri..
 wish you right beside me...




(NHAM)



15 November, 2011

PERJUANGAN BELOM SELESAI

SALAM......




pagi-pagi ni, saje nak buat post yang poyo siket..kalo awak tak bole nak go on bace, behenti je la kat sini...tapi maksud sebena saye adelah, bace la sampai habes...saya ni bukan la seorang pejuang pon..hanya seorang orang biasa yang memerhati keadaan sekeliling..

saya perasan sesuatu, kadang-kala kita mudah sangat nak putus asa kan..jangan macam tu..usaha tangga kejayaan..walupon statement ni cume statement yang dah biasa sangat didengar, sampai bile dengar pon sampai takde perasaan yang sampai, tapi pada saya, ni lah keyword utama untuk kita berjaya..yeee dak?

tak kisah dari segi ape pon..kekadang kite mudah untuk tukar statement kite bile kite rase sangat tak puas hati dengan sesuatu...kenape kite nak berubah..kenape kita tak pertahankan ...pada saya, jika kita dah mulakan, tak salah untuk kita tamatkan....betulkan ape yang menjadi masalah...luruskan ape yang berpintal-pintal..bukan terus tinggalkan..bia apa yang kusut menjadi beserabot..dan bia yang berpintal-pital terus tersimpul mati..


ape yang saya tulis ni adelah untuk saya sendiri...sebagai peringatan untuk saya...perjuangan belom selesai selagi kita masih bernyawa..kita berjuang untuk mendapatkan redha ILAHI..kita berjuang untuk meneruskan hidup..kita berjuang untuk menamatkan pengajian..kita berjuang untuk mencari sesuap nasi..kita berjuanguntuk mendapatkan hak kita..semua tu memerlukan perjuangan..


lagi rase beharga, jika kita turut berjuang untuk orang lain..lebih bermakna jika kita berjuang bersama-sama.. jangan pernah malu untuk berjuang..kerana tanpa perjuangan, anda takkan dapat meneruskan hidop...anda hidup kini juga kerana perjuangan anda sewaktu di alam rahim..semuanya memerlukan perjuangan dan semangat juang...


ingat, hidup ini memang penuh dugaan , cabaran, rintangan dan onak duri yang perlu dilaui..tapi ingat, anda bukan beseorangan...







p / s :: buat awak, semoga bahagia selaloo....
take care okk....
saya ingatkan da pencen MPD ni,
ade mase teluang..
rupe-rupenye makin sibuk...
sy pegang kate-kate awak,
tanggungjawab manusia tak penah berkurang..
semakin meningkat usia semakin bertambah..
miss u..k bai..





(NHAM)



10 November, 2011

TARIKH

SALAM....lame sangat da tak menulis..mase yang ade banyak diluangkan untuk tido je..hehehhehhe...selame tak menulis ni, banyak sebenanye cite yang dikumpul-kumpul nak ditulis..tapi bile sampai mase nak tulis, mesti da lupe...heeeeeeeeeeeee...


esok kan 11.11.11...haaaaa ramai yang nak mengabadikan tarikh ni sebagai best moment dalam diari hidop diorang...saya pon nak jugak..kalo la ade memory yang nak diabadikan kaaaan...ramai yang bernikah esok... taniah buat sume...ade jugak yang nak betunang esok..tapi esok weekdays...emm..tapi mesti ramai yang nak kapel esok kan..suke hati awak sume la kan...yang penting, memory tu untuk awak..kaaaan..jangan masok memory lane sudah..huhuuh


ade lagi satu tarikh yang best jugak..20.11.2011..haaaaaaaaaaaaaa..mase ni hari ahad...mesti ramai yang buat kenduri kawen..huhuhu..taniah pada yang nak kawen..mase ni pon mesti ramai yang nak mengabadikan momen-momen indah...ikot suke la kaaan..huuuhuu


tapi kan, pada saya, tarikh tu sekada nombor..huhuhu...kalo dapat abadikan momen-momen indah memang syok sangat..tapi kalo da tak sempat nak wat canekan...mane boleh nak patah balik mase kan..so,kalo xsempat tahun ni, tunggu la tahun depan pulak ye..huhuuhuhuh..ok nak cepat-cepat post before 11.11.11...sebab esok nak post cite lain...























p/s :: buat awak, lame tak tulis untuk awak ..
hopefully sihat sejahtera ye..
dengar2 tahun depan bulan 3 nak balik sini..
welcome back to Malaysia...
huhuuhuuhuh...
ape kate kalo awak balik je esok..
buat suprise kat saya..
kan da jd momen indah dalam diari saya.
hahhahha...
main-main je.....




(NHAM)

24 October, 2011

MOOD SPOIL DI PAGI HARI

SALAM...good morning...haaaiiiiyyyyoooo pagi-pagi lagi da rase cam nak menanges..(Tu je la kejenye)...haaaiiissshhh...tak pe la dugaan hidup, memang la camtu..'Alau hidop asyik happy je, tak de la color of life kan..(Sedapkan hti sendiri)..

Lame da tak menulis kat sini..agak bz la jugak sekarang..ingatkan bila da pencen dari MPD, de waktu berehat yang aman damai..tapi mkin sibuk dengan urusan-urusan lain.. betol la orang kate, semakin betambah usia kita, semakin betambah juga la kerja kita..so jangan nak berangan keje jadi makin sikit ye...

Sebenanye, ade cerita pasal MPD yang nak ditulis..tapi nanti-nanti la..sebab kalo nak tulis, panjang...so amek mase sikit...nak kene tulis sambil menggamit memory...hahahah...(poyo gile)..


 p/s :: buat awak, thanks for everything..sentiasa ade dalam ape jua keadaan..sila besabar lagi sikit je dengan kesibukan saya..(Walaupon buat2 sibuk sebenanye)..huhuhu...sayang awak...lalalallalalalala


23 September, 2011

RASE NAK MENGAMUK....BOLE????

SALAM....

SELAMAT HARI RAYA!!!!

sowie la sebabb da lame sangat tak hapdate blog..pastu bile nak hapdate rase nak mengamuk je...sowie lagi lapan kali sebab baru nak caka selamat hari raya....

apesal yang saya nak mengamuk ni??saya pon macam tak faham...bile pikir balik, saya je kot yg terasa..padahal benda tu small matter je pon....kaaaaaannnnn...

haissshhhh......

dah la, tak jadi nak mengamuk..sekian...

17 August, 2011

BERTEPUK SEBELAH TANGAN



SALAM...how are you everyone.....wahhh speaking pulak hari ni...sebenanye, bukan nak cerita pasal saya bertepuk sebelah tangan..tapi nak cerita pasal lagu NERA AF9 tu...katenye, lagu HATIKU MILIKMU tu, berkisar tentang seseorang yang sangat sayang kepada seseorang..tapi dye tak boleh nak meluahkan dan membuatkan dye syok sonsorang je..kesian kann..


tu lah..saya penah dengar, ade orang kate, kalo kite suka pada seseorang tu, better kite bagi tahu kat dye..sebab selagi kita tak bagi tahu, selagi tu lah kita menanggung beban perasaan sendiri..kita sakit hati sonsorang..lelame boleh jadi gila..haaiiiissshhh..iyeee..tak pecaya, meh nak bagi contoh sikit, contohnye, awak suke dekat seseorang..tapi orang tu tak tahu pon awak suke kat dye..sekali, awak nampak dye kuar makan dengan orang lain..awak sakit hati gile..tapi bukan salah dye pon,,dye bukan tahu awak suke kat dye..daaahhh awak sakit hati sorang-sorang..


kadang-kadang, orang tanak bagi tahu perasaan dye pada seseorang tu, bukan sebab ape tau..orang tu takut penerimaan seseorang tu, bile kita da bagi tau perasaan sebenar..pecayalah, jangan fikir ape orang nak kate..sebab mulut orang memang kite tak boleh nak tutup..so, let it go je..perasaan kite, hanya kite je yang tahu kan..ehhhh..ni da macam cite sendiri jer..ok22 tukar topi..


lagu nera ni memang sedap..kat bawah ni ade lirik lagu dye, sila hayati...pada yang bertepuk sebelah tangan, jadikan lagu ni motivasi okkk..(ade kene mengena ke??),,bolehh laaa







Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu
Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini









p / s :: sesungguhnya, ku sayang padamu..



(NHAM)

 

15 August, 2011

SANGAT TAK SEMPAT



SALAM...selamat berpuase dan meneruskan ibadah...lame da update blog..sowiee...sangat sibuk sekarang...kan baru habes praktikal...jadi sedang bertungkus lumus membuat report..sangat berserabot..(tapi rang lain macam rilek je buat report).huhuhuhu..target nak hantar dalam minggu ke 3 puasa..minggu ni la kirenye..ooowwwhhh..so kene tingkatkan lagi usaha...



USAHA TANGGA KEJAYAAN!!!



sebenanye banyak cerita nak dikongsikan..tapi nantilah ye..bila betol2 free, saya akan update..(tu pon kalo tak lupe)...huuhuh


 ni la tempat praktikal saya..
merekalah yang menceriakan hari2 saya mese praktikal..










p / s :: sowie tak banyak masa untuk awak..









(NHAM)

09 August, 2011

BULAN RAMADAN











selamat berpuase buat sume..alhamdulillah dah sembilan hari kite berpuase...pada yang berpuase penuh la kan..yang tak puase penuh sebab ade sebab sila ganti yer..huhuuhuh..bersyukurlah kita yang masih menemui ramadan ni...mungkin nilah ramadan terakhir...siapa tahu kan..


bukanlah nak berceramah ye untuk post kali ni..sekadar mengingatkan diri sendiri..


nak berkongsi sedikit fadhilat di bulan ramadan..

1. Abu Hurairah menyatakan : Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan. -Hadis dikeluarkan oleh imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad dan Baihaqi- 

2. Daripada Abu Hurairah daripada Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud :Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuninya segala dosanya yang telah lalu. - Diriwayat oleh imam Nasai'e, Ibn majah, Ibn Habban dan Baihaqi- 

3. Abu Hurairah telah berkata : Aku telah mendengar Rasulullah S.A.W bersabda tentang Ramadhan yang bermaksud : Sesiapa yang mendirikannya(Ramadhan) penuh keimanan dan keikhlasan diampunkan baginya apa dosanya yang telah lalu. - Hadis riwayat Bukhari, Muslim, Tarmizi, Abu Daud, Nasai'e,Malik,Ahmad dan Baihaqi-
sekadar berkongsi....



p / s :: Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja



(NHAM)
 

CINTA KOLESTROL


SALAM..dah lame tak menaip kat blog..besawang dah ni..bak kate kawan saya tikus da buat sarang da..haaiisshhh..tak sempat nak update blog..bukan takde ape nak tulis, tapi tu lah..(kalo nak bagi alasan, memang ade banyak koleksi alasan..)








hari ni tertengok pulak cite cinta kolestrol kat astro ria..huuhuh..cite ni da lame sangat..huhuh..maksudnye, da banyak kali sangat saya tengok cite ni..tapi walaupon da banyak kali sangat saya tengok, tapi, setiap kali tengok, mesti ade satu part yang membuat saya menangis..kikiki..emoosional telebeh memang macam ni..hahhaa..nak tau tak part mane...part yang mase yusri ade dinner dengan fazira kat saloma bistro tuh..pastu yusri bawak fazira gi depan cermin..haaaaaaaaaaa mase tu la..antare dialog dye yang saya ingat la

" tengok awak tu, GEMOK..LEMAK sane sini"

bila tang dialog ni jer, mesti saye meleleh air mate..huuhuh..pada saya takde hak seseorang tu nak menghina orang lain..tu je..bia la macam mane pon dye, dye tetap makhluk Tuhan..kite sume ni hamba yang lemah..yang membezakan kite adalah IMAN..ingat tu..kan da terbagi ceramah...



tapi cerita ni memang best..huhuhuhu..bile tengok cite cinta kolestrol ni, teringat pulak cerita korea ke jepun tah, tajuk dye 200 pounds beuty..citer ni pon best gak..hahaha..tapi dua cerite ni punye ending adelah sangat berbeza ye..huhuuh..(motif hari ni cerita pasal movie citer gemok??malas nak bagi tau la kan, sebab dye tuan punye blog ni pon gemok..)huhuhuuh





p / s :: Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu




(NHAM)

28 July, 2011

SAYA BUKANLAH PEMINAT BOLA SEPAK, TAPI........



SALAM.....selamat hari KHAMIS sume...huhuhuhu....ape ade pade hari ni??? aaa'haaaaaaaaaaaaa...malam ni ade bola sepak laaa...MALAYSIA lawan SINGAPURA....saya memang tak minat bola ye wahai orang-orang sume.....tapi mendengarkan kat radio pagi tadi membuatkan semangat saya berkobar-kobar plak nak sokong bola..

pagi tadi mase  HOTfm AMcrew, topik nye adelah pasal tiket bola...sangatlah ramai ye yang kecewa ye sebab tak dapat nam membeli tike..sabar je laa ye..nak wat cane kan..tiket da habes..itu menunjukkan, ramai penyokong bola Malaysia...





sepanjang minggu ni memang topik borak kat HOTfm adelah pasal bola sepak..sangat seronak sambil memandu mendengar celoteh dan juga pandangan orang ramai mengenai bola...paling seronok dengar dorang buat sorakan semangat untuk pasukan malaysia..memang semangat sangatlah...sampai kak siti pon join buat sorakan..tp saya tak sempat nak dengar.....

kapten malam ni, maybe safi sali or syafik....haaiisshh, tak kisah la sape kapten, yang penting, sume orang mesti main bebetol...setiap orang ade peranan masing-masing yer....peranan anda adelah penting dalam memastikan pasukan kita menang atau kalah..


untuk game malam ni, saya berharap pasukan HARIMAU MALAYA akan berjuang bermati-matian.. berjuang sehingga titisan peluh yang terakhir..jangan risau, penyokong -penyokong HARIMAU MALAYA akan sentiase menyokong anda, tidak kira dalam keadaan ape sekalipon..(dah macam ucapan perhimpunan sekolah daaa)..





SELAMAT BERJUANG WAHAI HARIMAU MALAYA!!!!
YOU CAN DO IT!!!
GO MALAYSIA GO....
LOVE U...(ehhhhh)




(NHAM)

25 July, 2011

DI PETANG YANG INDAH



SALAM....ape lagi yang boleh dibuat pada waktu petang ni..nak tido, skang ni kat office pulak..jadi tahan je la mate...petang0petang ni, saya melayan bakal mahasiswa mahasiswi usm...seronok melayan mereka..teringat mase saya jadi first year,,,saya pon seperti mereka..banyak kemushkilan...tapi mase saya 1st year belom ade group yang macam sekarang..jadinye, persoalan sendiri, sendiri jugak la yang buat jawapan untuk menyedapkan hati sendiri jugak..hahhaha...


tapi sekarang ni, adik-adik yang bakal nak jadi student USM, diorang ade tempat untuk dorang bertanyekan soalan-soalan dan kemushkilan yang dorang hadapi..senang la kan...bukan dorang bole tanye soalan jer, tapi bersembang pon bole..seronok melayan diorang ni..huhuhuhu..semakin banyak dorg tye, semakin tambahkan ilmu pengetahuan saya..semakin bertambh kecintaan saya terhadap USM..huhuhuuh..


so kepada bakal-bakal student USM yang baru, adik-adik boleh la join group yang telah dicipta untuk anda yer...link dye kt bawah ni..


GROUP BAKAL MAHASISWA USM


















(NHAM)

22 July, 2011

TUTORIAL MEMBUAT HEADER



SALAM, hari ni nak syer dengan sume cara2 saya membuat header kat atas tu..huhuuhuh..walaupon tak canggih mane, tapi kire ok la kan..hahah..header tu digunakan untuk semntara waktu..(bape lame semntara tu, tak pasti la kan....)


saya buat header tu gune power point dengan paint je..sebenarnye, kalo kite nak header yang cantik, bole jer gune photoshop bagai..tapi memandangkan saya ni memang sangat la tak tau gune photoshop bagai tu, jadi saya gune care yang termudah je la..


tu pon sebenanye saya blajar buat kat google..saya google cara-cara buat header..dan saya pom jumpa blog APA DER...so saya telah belajar cara-cara buat header yang paling senag kat dunia...hahahha..kat bawah ni link dye..






anda digalakkan cube la, pada yang baru nak blaja nak buat header..pada yang memang da teror tahap dewa tu, sila la tunjuk ajar pada yang tak terror ni, contohnye adelah saya.....




walaupon saya da syer da pada post sebelom ni,tapi hari ni nak syer lagi..





p / s :: sia-siaku,
mencintaimu,
setia padamu,
percayakanmu,
sebak dadaku,
retak hatiku,
luka jiwaku,
dihiris pilu...






(NHAM)

21 July, 2011

HEADER BER WAJAH BARU



i'm happy......(jerit sampai bingit telinga)..header saya dah berwajah baru..saya suka...ini adelah usaha saya sendiri..sorang-sorang membuat..hahhahh..hasilnye okk laaa...untuk seorang yang baru belajar buat kan...tapi kawan saya kate..takde la cantik sangat..(kecik hati)..tapi tak pe la kaaannn...sume orang ade pendapat masing-masing...tapi saya nak buat lagi header yang lain..usaha tangga kejayaan kan...post seterusnya, saya akan kongsi dengan awak sume cara saya buat header..




ni lah header baru..




(NHAM)


"SEKALI LAGI" MEMBUAT SAYA MENANGES BERKALI-KALI



SALAM, untuk sume...semalam saya baru jer tengok filem sekali..alahaaiii suuweeettnye la cite tu...sangat-sangat lah menyentuh perasaan saya yang sangat mudah tersentuh ni..kikikiki..mule-mule tengok cam bluurrr je..ingat kan kenape la arman tu jadi macamtu..ingatkan kene sambar petir...lepas da abes tengok alahaii, sedihnye cite tu..


ayah saya sampai tanye, "tengok citer ape dik"....huhuuhuh..macam tengok cite orang mati...hahhahhaa..tapi tu la, saya nak ulang sekali lagi cerita tu sangat best ye..membaut anda nak tengok berkali-kali lg...








watak yang paling saya suke tahap 9.87 adelah watak amy..comel tu tak payah cerita lakan..sume orang pon da tau..keletah dye buat saya ingat dialog-dialog dye...contoh-contoh dialog adelah "kalo ade jodoh kite jumpa lagi", "dye ni mengade je"...huhuhhuuhuuh..kalo ade anugerah pelakon kanak-kanak, saya rase, mia sara patot dapat..huhuuhh..mungkin nanti da besar mia sara boleh jadi macam lisa surihani..







untuk watak shiela dengan arman ni, tak payah ceritakan..dorang ni memang favorite saya..bagi la watak ape pon...sume nye menjaddi  saje...jadi saya memang sangat suke la cite ni, ditambah pula pelakon-pelakonnye sangatlah awesome.....

kepade sesape yang belom tengok tu, sila latengok yeee...tak menyesal okkk..







p / s :: Bila kita bersama, Mesranya berbicara
Hilang getar di dada, Saling terpesona
Namun tak bermakna ku cinta
Bila kita bersua, Kau buat ku selesa
Wajah manis dan ceria, Kita saling teruja
Namun tak bermakna ku cinta

 






(NHAM)
 

18 July, 2011

ANDAI SUDAH TIADA KASIH DAN SAYANG



wehoooo...hari ni saya sangatlah aktif menaip di blog..(aktif la sangat, 2 je pon...)..huhuhu...kan tadi saya da bagi tau saya ade banyak cerita nak cite..hhuhuhuhu...post hari ni memang sangat ade kene mengena dengan tajuk di atas...kenapekah saya tulis tajuk tu ek????saya cukup je kasih dan sayang...kali ni saya nak bagi fakta, berdasarkan research saya sendiri...valid ke tidak jangan ditanye ye....kate pon research sendiri...so suke hati la kan..hahhahha..










ade beberape symptom yang kite bole nampak andai sudah tiada kasih dan sayang....symptom bole digunakan untuk pasangan yang bercinta or pasangan yang sudah bertunang or pasangan yang baru berkahwin or pasangan yang dah kawen laame and da ade anak...antara symptom yang telah dikenal pasti adelah :::


1. MUDAH MARAH
- haaaaaaaaaaaaaa...yang ni memang ketara okk..untuk pasangan-pasangan memang perkara ni mudah untuk dikenal pasti..ye la,mase penuh dengan kasih sayang, langsung tak penah marah..asyik gelak2 je..tapi bile kasih sayang da semakin kurang, mule la sume serba tak kena...macam contoh yang selalu orang bagi, kalo tersepak batu, bukan orang yang salah, tapi batu yang salah...batu jugak yang salah...


2. MALAS NAK CAKAP BANYAK
- yang ni pon kite bole kenal pasti, mase dok hangat berkasih sayang, banyak bebenor ceritanye..setiap kali bercakap ade je hot stoly nak cite..tapi bile dah lelame, makin kurang cakap..kalo memang pendiam takpe, ni tak, dulu mulut macam bertih jagung..skang ni da macam ade emas berlian dalam mulut tu..


3. DA TAK SANGGUP
- kalo dulu mase tengah meletop-letop berkasih sayang, belom mintak tolong, dye da tolong..baru citer masalah, da offer diri nak beri bantuan secara free lagi..bile da kurang kasih sayang ni, cakap berulang kali pon buat tak layan je..nak kene merayu dulu..tu pon nasib baik kalo dye buat...


4. DULU LAIN, SEKARANG LAIN
-ni la ayat paling fames yang orang suke gune..bile ade yang persoalkan, kenape awak da tak macam dulu??mesti jawapannye, dulu lain la, sekarang da lain..awak jangan nak samekan dulu ngan sekarang...bole pulak cam tu ek..

 



tu antara symptom-symptom yang saya dapat kenal pasti...mungkin ade banyak lagi..tapi saya tak perasan...sebenanye, sume orang kene ingat, kasih, sayang dan cinta ni ibarat pokok...ia perlu di semai dengan baik supaya benih yang ditanam boleh tumbuh dengan sihat, ia juga mestilah di siram dengan air supaya ia akan sentiasa segar, ia ju ga perlulah dibaja sekali sekala sebab ia sebagai nutrien tambahan....


jadi ingatlah wahai sume manusia, kasih, sayang dan cinta adelah anugerah ALLAH yang harus dijaga dengan sebaik mungkin...jangan menyalahgunakannya...ini sekadar renungan untuk diri saya sendiri dan untuk anda yang membaca...


















p / s :: manusia tanpa cinta seakan mati....
manusia tanpa kasih sayang,
seakan pokok tak berbaja...







(NHAM)

DIA



haiiii sume.....lame da tak menaip kat dalam blog ni....haaiiissshh....bukan busy pon...cume tak sempat loooo...huhuuh..sepanjang tak update blog ni, banyaknye perkara yang dah jadi, banyak gosip baru...haiisshhh...nak cite sume, tak larat la pulak kaaannn...takpe, saya cube cite sume dalam post akan datang ye...


first story ni adelah takde kene mengena dengan saya pon...(tapi macam ade je sikit...)...ok, tak kisah la...lame saya cari orang ni..lame sangat tak jumpa...dye pon da tak kerja kat tempat lame...so memang susah la nak jumpa kan..saya selalo berdoa, saya akan dapat jumpa dye pada suatu hari nanti..


nak dijadikan cerita, saya terjumpa dye di suatu tempat..(tempat dirahsiakan)...memang sirius terjumpa ok..buakan buat-buat jumpa...dye ni bukan la sebaya saya..tua banyak laa...dan saya nak story ni pon bukan la kisah percintaan saya dan dye..hahhahhahhah..okkk, berbalik ke kisah dye..dye yang saya kenal adelah seorang lelaki, sudah berkahwin, mempunyai anak seramai 4 orang kot (tak sure la) anak yang tua umur 18tahun....korang bole agak la umor dye brape kan...tapi ni cerita 3 tahun lepas...

tapi sekarang, dye yang saya jumpa, nampak dah semakin berusia sket..tapiyang buat saya terkejut, dye sudah berpisah dengan isteri dye...ape yang membuatkan saya nak tulis entry pasal dye adelah kerana, saya tau mengenai kehidupan dye...buakn saya nak belagak ye, tapi sebenanye isteri dye selalu menelefon saya suatu ketika dahulu..


mane isteri dye dapat no tepon saya???macam ni, sumnye sebab dye save no hp saya dlm hp dye dan menulis name yang sangat unik..kalo saya jadi isteri pon saya sangsi okk..dari situ lah kami selaloo berborak ditelefon..tapi dye tak penah tau..so saya agak tahu la tentang background dye....saya pon tak tau kenape wife dye bercerita kata saya...tapi saya dengar je la kan....tapi dah dekat 2 tahun lebih saya tak berhubung dengan wife dye....


bile dah tau jadi camni, rase nak tepon je wife dye..bukan nak busy body, tapi nak bertanya khabar....dan yang lebih mengejutkan, masa saya terjumpa dye, dye menjemput say ke kenduri kahwin dye..owwhhh..rase nak pengsan..sy dengan dye memang baik..jadi dye tanpa segan silu menjemput saya ke kenduri kahwin dye,,,tapi yang peliknya, dye tanak bagi tahu siapaa orangnya..dye kate saya kenal orang tu..mushkil ni... ni yang rase nak pergi ni..nak tengok sape..(jahat tak)..


sekian..




takde motif letak gamba ni..






p / s :: taktau motif ape tulis cerita ni...
tapi saya doakan, 
semoga dye berbahagia..












(NHAM)


08 July, 2011

SEGALANYA DISINI MENGGAMIT MEMORY



segalanya disini menggamit memory, klasik nasional...haaaaaaaaaa..macam iklan kan...post hari ni lebih kepada perasaan syahdu laaa....(wooow sentimental bebenor cik huda nyeee)..itu la pasal kan....kenangan ni susah betol nak disingkirkan...dye akan sentiasa ade je dalam ingatan kite...pastu bile kite pergi balik tempat tu mesti akan teringat kat kenangan lame..cam windows media player pulak kkan..da masok cd, ppastu dye play secara automatik...pastu stop pon secara automatik...siap rewind lg tu..pastu high light part yang menyayat hati..owwwhhh..


sebenanye, hari ni saya pegi ke suatu tempat...(jeng jeng jeng)..tempat ni saya pernah pergi la suatu ketika dlu...bukan setakat pergi je..tapi 6 bulan saya praktikal kat sana..so offcozz la banyak gile kenangan dan pengalaman yang saya da lalui..tapi sekarang sume da lain da...offcooss la da lain kan....da 3 tahun saya tinggalkan tempat tu...selaloonya saya pandang dari jauh jer..tapi hari ni, saya pergi ke tempat tu...bila jejak je kaki kat tempat tu..rase macam kembali kezaman mase dulu..haaiisshhh..terbayang, ape yang saya dah pernah buat kat tempat tu..


bayangkan lah, 6 bulan kat tempat tu, setiap pelusok tempat tu, saya ade kenangan...haaiiissshhh..sangatlah teringat kat kawan-kawan yang sesame praktikal mase tu...kalo da ngan tempat pon ade kenangangn, ngan orang-orangnye lagi la banyak kenangan...hahahha...kenangan buat kerja sesame, makan sesame, bergurau senda dan macam2 lagi laaaaa....ade kawan saye tu, siap berpasangan lagi dengan staff kat situ...(confem la staff tu single)..haaaaaaaaaaaa...nak menunjukkan betapa rapatnye kami...




tapi bile da 3 tahun tak berjumpa ni, bile kembali ke tempat tu, rase nak menangis pon ade..(motiff nak nages??)semua orang masih macam selaloo jugak...macm 3 tahun lepas..mesra, ramah, banyak yang nak disembangkan dan masih kenal saya lagi..sangat terharu....ramai yang tanye, kenape tak mintak praktikal kat "sini" lagi....emmm, sebenanye saya tak de jawapan nak bagi...tapi saya jawab jugak, "sekarang ni, bidang saya lebih ke komposit..tu yang praktikal kat situ"..jawapan selamat...

kalo yang pernah ade kisah cinta yang tak kesampaian, lagi laaa sedeih..sekali tau-tau, si dia sudah kawen...taniah laaa yeee...saya tak sedih pon, sebab kite tak penah ade pape pon...declared pon tak penah....(sambil lap air mate)...tapi saya still bole buat macam biase, tu kire ok la tu kan...huhuuhuh..tu la, sape sroh syok sendiri..(gelak guling-guling untuk diri sendiri....)



tu la yang saya kate, kenangan tu memang tak boleh nak di ubah atau di buang..kecuali la da hilang ingatan kaannn....emmm...tu je laaa....






gamba tak kena dengan tema..






p / s :: .................................................
(tak bole nak cakap....)





(NHAM)


 

06 July, 2011

NAK BER"feeling-feeling" SEKEJAP

salam ssejahtera untuk semua...(da macam pembace berita)....bila kita da siap buat sume kerja untuk hari ni, kita ade banyak mase lapang..jadi, tak salahkan kalo kie menghapdate blog, barang sedua perenggan..huhuuhuh...


bile takde ape nak buat ni, haruslah untuk kita berangan...hahhha..lame da tak berangan..kalo dolu-dolu, rajin gak berangan sebelom tido..bila cakap pasal berangan, wajiblah berangan perkara yang indah-indah je..mane ade orang berangan yang tak best..semua nak yang indah tahap melangit..contoh berangan yang tahap melangit, kawen ngan anak raje..hahhaha...nilah berangan yang paling saya suke time kecik-kecik..kire topik berangan kawen ngan anak raje ni, topik utama la..dan offcoozz topik wajib setiap kali berangan..pastu berangan pakai baju cantik-cantik..princess la katekan..gaun kembang tahap tak ingat...huuhuhu..pastu lambai ala-ala miss world...haaaaaaaa....tu mase saya  kecik-kecik laa..




ni saya and my prince charming
kikikikikikiki
(berangan la sangat...)




kereta kuda ku..
(mastilah kukuh yee)


dah kate kawen ngan anak raja kan..mestilah kene naik kerta kuda..round satu negeri...huuhuhhu...tu sume angan-angan je....sila jangan perasan..kalo bebudak perempuan yang berangan, mesti ade part kawen ngan anak raje???(ke saya je berangan camtu)...hahhahhaa..nasib la kan....sape sroh suke berangan..tapi kesimpulannye, no way cik nurulhuda nak kawen ngan anak raja okk..biarlah berangan terkubur bersama buah berangan ye...


hahhaha...biase la budak-budak kan...dye ingat sume yang dibayangkan dan yang ade dalam cite kartun tu sumenye bole jadi kenyataan...yang pentingnya, realiti tak seindah impian..hahhaha...jangan kate budak kecik je..budak besar pon berangn..hahha..saya ingat lagi, mase kuar jalan-jalan ngan  CIK SITI NOORKASANABILAH, kitorang gi QUEENSBAY, ade ke saya cipta cerita berangan bersama-sama cik kasa ..yang cik kasa ni pon, layan kan aje saye yang kuat berangan ni...hahha..hopefully ape yang diberangankan tu tak jadi kenyataan la kan..ahhahhaahhah..tu sume dongeng belaka ye kasa.. hahhahha... samapai tengah tunggu bus pon, bole saya berangan tengah tunggu driver datang amek.....hahhaha....mengarut je sume tu..





hahhahha...dah la tu ye..lagi panjang saya tulis lagi banyak cerita berangan akan kuar..hahhahha....








p / s :: Walaupun kau bukan kekasih,
Namun bukan sekadar teman biasa,
Hadirmu membawa cahaya,
Di hati nan terluka,
Di antara cinta dan kasih,
Apakah ada jurang pemisah,
Hadirmu membawa cahaya,
Di hati nan terluka,
oh sayangku...
(tak de motif tarok lirik ni)






(NHAM)


 

05 July, 2011

TQ ENCIK ABANG POLIS TRAFIK



SELAMAT HARI SELASA!!!!huhuuhuhuh...hari ni tersenyum lebar jeee....kalo semalam, LEMAU tahap tak ingat...sebab mengantok di skala 9.87....selang 2 saat, mesti menguap...asyik menguap je...haaaiiissshh...


tapi hari ni tidak lagi......(da macam iklan laaa kan...)hari ni bermula dengan semangat hooyeaaahhh....pagi-pagi mengharungi jalan raya..selaloo punye la jam, tahap tak ingat...tapi hari ni rase perjalanan sangat la smooth je... sebab ape plak ye..haiishhh..rupe-rupenye ade aabang polis trafik jage la pulak..hhuhuhuhu...awwwww....tu yang ceria semacam tu..kikikikiki...tup tup, sampai turn saya, dye sroh berhenti la pulak kan..nak bagi orang lain jalan..owwwhhhh, tidak mengape...demi abang polis trafik, i rela berhenti..kikiiiikiiiiiiki...


rupe-rupenye, bukan 1 tempat je abang polis trafik jage...tapi kat sume trafik light menghala ke tempat kerja a.k.a tempat praktikal..lagi bertambah semangat meneruskan pemanduan...huhuuhuhhu...i loiikee.... harap-harap la, esok pon ade abang polis trafik jage lagi..lebih cepat saye sampai ke ofis..tak de la punch card meraah kaaannn..huhuhuu



baiklah...habes cite abang polis trafik...sekarang cerita pasal praktikal yang seronok sangat..(tangan dibahu mate ke atas ye)...biase la kan..bile kite praktikal banyak yang perlu kite belajar..sebab ni adelah peluang yang baik..so, jangan lepaskan peluang...tapi kekadang kalo takde pape nak buat boring jugak..

tu la..selaloo kalo time study, cakap da tak larat nak study la bagai..kalo da keje, lagi la boring..everydat buat rutin yang same..lagi enjoy time study....kalo sesape yang da keje mesti agree dengan kate-kate ni..sekurang - kurangnya mase blaja kite free je nak buat ape yg kite suke..takde mase yang fix utk buat sesuatu perkare...

so, enjoylah sepuas-puasnye waktu study ni..tapi jangan sampai abaikan pelajaran....fokus utama adelaha belajar..fokus sampingan adelah enjoy student life..da macam ceramah motivasi plak..


cukuplah merepek untuk post kali ni ye...












p / s :: terima kasih untuk semuanya,
yang telah kite lalui bersama...
walau pon ianya sangat singkat,
tapi sangat bermakna...





(NHAM)



30 June, 2011

SEDIKIT LAGI, MUNGKIN SAYA AKAN MERENG....OOWWWHHHH


post hari ni tak sempat nak buat introduction..sebab dah tak tertahan menanggung rindu yang amat sangat...haaiiisshh....saya rindu sesangat la kat banyak perkara....pertame-tamenye, saya sangat rindukan kawan-kawan saya...haiiishh...bile la bole jumpa dorang sume kan....kawan-kawan mase zaman sekolah...kawan-kawan mase politeknik andkawan-kawan USM...tapi sekarang yang paling saya rindu, kawan-kawan USM.sebab sekarang ni dorang yang ade disekeliling saya,,,haiiisshh..rinduuunyeee...

rindu sangat nak bersama dorang..buat banyak aktiviti bersama..macam-macam lagi laaa...selaloo makan sesama kat cafe....makan nasi lauk pak ku..oder masakan panas kat kedaimakcik ani.minum air tea ais..owwwhhh..sy sgt rindukan semuanya...

rindu jugakkat bilik saya..bilik yang dah 2 tahun saya duduk..nak masok 3 tahun dah..owwwhhh....walaupon bilik tu hampir banjir, saya tetap nak dok bilik tu jugak...banyak sangat kenangan dengan bilik tu..

saya sebenanye rindukan life di penang...rindukan USM sebenanye..rind sangat nak gi kedai runcit MAJU JAYA kat sngai dua..rindu nak pergi pasar malam sungai dua..rindu nak pergi tesco..rindu ak makan kat ivory...rinduuuuuuuuuuuuuu....owwwhhhh tolong la...

lame lagi cuti, sebelom nak masok balik USM..dan selame itu jugak la saya terpaksa menanggung ridu..aiiiyyooooooo...sabaq ja la noo...





p / s ::: sebenanye, saya rindu kat awak..
sekian.......





(NHAM)



20 June, 2011

MAIN SEMBUNYI-SEMBUNYI, TAPI TAK BOLE TIPU DIRI SENDIRI....



tah kenape la sejak dua menjak ni selaloo la sangat sakit kepala...sakit kat bahagian tengah kepala...sakit yang berdenyut-denyut..haiiisssh..tapi ni bukan main cerite yang nak di storykan..tu cume mukaddimah je..


sekarang ni suke sangat dekat lagu sembunyi...nape ek suke lagu tu..padahal dulu da penah suka dah..sekarang ni suka balik la pulak..haaiisshhh..nak kate lagu ni memberi makna yang mendalam, takde la sangat..sebab lagu ni lebih kepada pasangan yang in LOVE..saya in LOVE jugak..huuhuhu..tapi in LOVE sonsonrang..tu yang sakit sakit kepala kot..hahhaahha..

layan je lah..kekadang asyik dengar lagu yangsame je pon boringgak..manusia kan suke kepelbagaian dalam hidup....



Percikan sinar matamu singgah di hati
Bergetar bibirku bisu sukar mengerti
Pantasnya diri tertawan
Tak sempat berkelip aku kau punya

Biar pun menutusir kan menyusuk jiwa
Menabur suatu raga melamar rasa
Biar pun kita mencoba

Sembunyi... namunkan terlihat yang jelas di wajah
Kita memang sarat merasakan cinta
Bagaikan bintang di malam cerah beri cahaya
Tak terhalang menyinari segala

Bercekang mata sebentar dihanyut angan
Terselap lalu ku sedar diperhatikan
Sedangnya diri terasa kemana

Renungan aku nak alih

(After Music)
Bercekang mata sebentar dihanyut angan
Tersentap aku tersedar diperhatikan
Sedangnya diri terasa kemana
Renungan aku nak alih

CHORUS
Sembunyi... namunkan terlihat yang jelas di wajah
Kita sememangnya sarat merasakan cinta
Bagaikan bintang di malam cerah beri cahaya
Tak terhalang menyinari segala

Walau kita coba sembunyi
Namun terlihat segalanya yang tersimpan di hati...
Bintang bintang di malam cerah
Beri cahaya
Tak terhalang menyinari segala

Walau kita cuba sembunyi
Namun terlihat segalanya yang tersimpan di hati...












p / s :: saya sangat merindui PULAU PINANG..
lebih khusus adelah USM...
sangat lame lagi nak pulang ke kampus...
tetibe terfikir, cam mane la hidup lepas habes blajar kan..
buat sume kengkawan..
I miss U all a lot...







(NHAM)



17 June, 2011

...........



maaf,
bukan ego di dalam diri..
tapi tak pasti...
mungkin masih terasa dengan trajedi lalu..
maaf,
terlalu sukar untuk kembali seperti dulu..
terase ade jurang dan jarak..
maaf,
mungkin kami yang mencipta jurang dan jarak itu...
kesalahan boleh diberikan pada kami..
maaf,
mungkin kami tidak hormat atau apa sahaja...
tapi untuk seperti dulu mungkin tidak..
bukan ego kerana tidak menyapa..
tapi seperti katamu,
diam adelah lebih baik buat masa ni..
bukan kedekut air liur..
tapi diam adelah yang terbaik..
maaf,
jika senyuman kami di anggap palsu dan bermuka-muka,
terpulang..
manusia berhak untuk menghakimi...
lebih baik kami begini...
di depan anda kami begini, di belakang anda juga kami begini..
tidak di depan baik, tapi di belakang sebaliknya..
sekurang-kurangnya anda tahu, kami memang begini..
maaf,
jika kehadiran anda kami tak raikan..
memaafkan adelah perkara termulia..
biarlah maaf tu ikhlas dari hati dan bukan kerana kessian atau ade kepentingan..
tiada lagi marah dihati dan dendam dijiwa...
cuma ia terlalu terkesan di hati..
untuk melupakan, ia suatu yang mustahil..
maaf sekali lagi...












p / s :: sudah lama ditulis...
baru berkesempatan untuk post...





(NHAM) 

 

14 June, 2011

CINTA TERAGUNG - HAZAMA





SALAM...


untuk pengetahuan umum, post saya kali ni adelah bukan untuk mengumumkan yang HAZAMA dah menjadi JUARA AF9 ye..huhuh..tapi nak share lirik lagu ngan video HAZAMA...




joom layan jer...







Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu
Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku



video





p / s :: kawtim....




(NHAM)

12 June, 2011

HAZAMA


SALAM..
 

biasenya, saya hanya buat post-post macam ni untuk en FT saya je..tapi untuk kali ni, saya buat khas untuk HAZAMA...malam ni adelah final AF 9....so ade 4 finalis...HAZAMA, FINA, AZRI & LENA...sape yang anda jangka kan menang..huhuhuhu..


kalo bace dalam utusan hari ni, dorang target samada HAZAMA atau FINA....tapi kite tak bole pandang rendah kat LENA ngan AZRI..dorang pon ade bakat yang tersendiri...kalo tak, takde la masok AF kan..huhuhuh...


tapi kalo tanye saya, offfcccooozz la saya sokong HAZAMA kannn....hopefully dye menang dan buat yang habes baik malam ni..kalo die tak menang pon tak pe...HAZAMA da menang di hati saya..


kadang-kadang, menang pon belum tentu menjamin mase depan kite...yang tak menang tu pulak lebih berjaya kann..perlu bagi contoh ke????huhuhuhuhuhu...contohnye en FT saye laa.....walau pon dye tak menang One In A Million, tapi kerjaya seni die okk je..(yang saya nampak la..yang tak nampak tu tak tau la pulak..) huhuhhhui.......


tu je la yang nak dikongsikan...GO HAZAMA GO......





kawtimmmmm










p / s :: sapekah bakal juara AF 9..
nanti kannn...



(NHAM)


08 June, 2011

BABY HIJAU BUAT HAL





baby hijau saya buat hal..emmm..ni ade perasaan bercampur baur ni..marah + geram + sedih....(sambil lap air mate)..nape la di waktu-waktu genting dye nak buat hal..selaloo macam tu...haaiiissshhh.....tolong la wahai baby hijau ku sayang, intan payung, periuk belanga...i need you...kalo baby hijau buat hal, macam mane saya nak meneruskan hidup...ni po terpakse meminjam dari jiran tetangga..(guna baby hitam jiran)....


kalo baby hijau buat hal jugak, saya takde pilihan da...saya akan quarentinkan baby hijau kat dalam suatu termpat selame 2 minggu..baru baby hijau tau langit tu tinggi ke rendah..saya bagi amaran kat awak ye cik baby hijau....


saya tau, saya pon ade salah jugak..hari tu terjatuhkan awak..tapi sikit je..takkan awak nak mogok sampai susahkan saya nak buat kerja..tolong ye..saya merayu...tapi kalo takde pilihan saya hantar quarentin ye... bukan sebab tak sayang..tapi tepakse...i'm sorry yunk..my baby hijau..




my luve => baby hijau






p / s :: kekadang, manusia ni seakan lupe...
lupe pada perasaan orang lain...






(NHAM)

07 June, 2011

CERITA KAKI TERSADUNG WAYAR





ini adelah kisah menyayat hati okkk...kalo anda sume ni jenis hati tisu or mudah tacing, sediakan tisu disebelah..huuhhhuuh..kisah ni bukan kisah saya..tapi kisah Nono bukan name sebenar...so, saya memang takde kene mengena langsung dengan cite ni..huhuuhuhuhuuh




camni citer dye, nono ni sekolah tadika kat tadika Islam....nono ni pandai..selaloo peksa dapat no 1..kalo tak dapat no 1 mesti dye dapat no 2...kalo tak no 2 pon, mesti dapat no 3..tu je la no yang nono slaloo dapat...agak pandai la kan nono ni...sebab nono selaloo dapat no 1 or 2 or 3, nono pon dapat amek hadiah atas pentas..huhuuh....nono sangatlah exited nak amek hadiah...almaklumlah, first time nak amek hadiah depan YB adun eeehhheeemmm..(tak bole sebut name kawasan mane..nanti bocor identiti sebenar)...baju yang noo pakai offccooozz la yang paling cantik yang nono ade..



 macam ni la nono beratur


mase hari kecemerlangan sekolah Tadika Islam, cikgu nono da susun da name ikut turutan..offfcooozz laa name nono first skali...okkk..sume orang da ready...cikgu pon mulekan ala acare hari kecemerlangan..cikgu pon umumkan, sebab nono dapat no 1, name nono yang pertame disebut....nono pon dengan bangganye jalan...almaklumlah, dapat no 1...mesti la action ngan kawan-kawan.....hehehe...mase nono ondaway naik atas pentas, nono telah tersadung wayar mokrofon yang kat rostrum tu..nono telah jatuh dan tergolek jatuh ke bawah pentas..hhhaaaiissshh....ape lagi yang nono bole buat selain daripada menangis kaaann..





sejak dari kejadian tu, nono fobia terhadap naik atas pentas..nono tak mau da amek hadiah..walaupon dye dapat no 1 banyak kali, nono tetap tak mau amek hadiah....naik pentas seakan satu mimpi ngeri dalam hidop nono...mase nono grad untuk diploma, nono tak datang pon..dye cume pinjam jubah kawan-kawan untuk amek hadiah...bile nono buat degree, convo dye pon dye tak naik pentas..dye cume amek jubah je....pastu amek gamba untuk kenang kenangan..hhaaaiiisshh..kesian nono..sebabkan nono ni agak pandai...dye dapat la buat master...untuk grad master ni, kawan-kawan nono da berazam akan pujuk nono amek scroll kat atas pentas..kalo sampai tahap kene pimpin pon dorang sanggup je...




tu je la citenye....takde motif pon...sekian....moral of the story, kekadang sesuatu perkare yang sangat meninggalkan kesan dalam diri seseorang, sangat susah nak disingkirkan..kesannye akan meninggalkan kesan yang mendalam...huuhuhu












p / s :: mengenali kamu suatu anugerah,
yang sangat tak ternilai harganya...






(NHAM)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...