26 December, 2012

CONFIDENT

SALAM..


lame tak update blog...dan saya masih belom bekerja..lalala...nak update blog...sekali nak update kes memalukan diri sendiri..belom memalukan lagi..hampir-hampir..tapi malu laaa....

macam ni, tadi pegi anta-anta kad kawen matus kat rumah kengkawan..sambil jalan-jalan..lame tak jumpa kawan-kawan..ade yang da besar anak dorang..hahhhha..okk, then gi anta rumah syamila...syamila takde...gi keja...ayah dye yang amek...nasib macam kenal bapak dye..so okk gak la..besembang sket, ayah syamila tanya..bila kenduri...confident je saya jawab 13/1/13...pastu ayah syamila kate, "haaa tak lame lagi la"..syaya pon kate "aa, 2 minggu lebih je lagi"..pastu saya pon nak balik..dalam keta, macam terfikir, pakcik ni ingat saya ke yang nak kawen..sebab saya yang anta kad...pastu confident je jawab...emmmmmm...tapi bukan ni cite malunya...

next station pegi econsave..ayah pesan beli barang-barang rumah..sikit je ayah pesan barang...tapi bila saya yang pegi econsave, macam-macam la yang saya nak beli..beli macam-macam la..barang-barang dapur campur yang tak dapur sangat..tawaf la satu econsave tu..amek la selagi rase macam perlu kat rumah..padahal, tu bukan macam keperluan..da macam kehendak dah...banyak jugak la barang yang di beli..okk, cukup mase..mase untuk membayar..punggah sume barang letak la kat tempat yang boleh gerak-gerak kat cashier tu..letak sume barang yang ade dalam troli..pastu, adik cashier tu pon scan barang-barang...pastu adik tu pon kate RM 1**.90 kak..saya pon senyum dengan confident bukak beg duit nak amek duit nak bayar...rase nak pengsan tengok beg duit takde duit pon..seringgit pon xde...seposen pon takde..sebab duit syiling sume da masok dalam tabung..terasa macam darah berenti mengali kejap...rase macam nak buat-buat pengsan ja..macam mane nak bayar..duit takde..kad kredit confem-confem la takde..nak menanges jerit panggil ayah je...sekali teringat, kad debit....tanya kat adik tu, debit kad bole guna??almaklum la tak penah guna kad-kad ni..selaloo guna cash duit ayah..hahhaha..adik tu kate boleh..baru la rase darah jalan balik kat seluruh badan...nasib baik dalam beg duit ade kat atm..kalo takde macam mane???takkan nak cakap tak jadi nak beli la dik..takleh bayang..takkan nak pinjam duit orang....lepas da bayar, masokkan barang dalam keta, pastu macam tarik nafas panjang-panjang...dok tefikir-fikir lagi..alhamdulillah la dapat jalan penyelesaian...

rasenye adik tu perasan muke saya berubah bile tengok beg duit sendiri...maluuuuuu...tapi tak pe la..da selesai da pon..lenkali kalo gi econsave tanak pegi kat cashier adik tu.....

moral of the story, check dulu beg duit sebelom nak membeli belah sesuka hati tak tentu hala...bagi mengelakkan kejadian yang hampir-hampir memalukan diri sendiri..





 p / s :: kekadang tak tahu ape yang terbaik..
berharap, things going to be better..
maybe not going to be better..
my fault, and I'm so sorry..



(NHAM)


21 November, 2012

KERJA I NEED YOU


SALAM


heeeeee.......saya tak kerja lagi...masih menjadi suri rumah sepenuh masa dengan cemerlang..hhahah..sambil-sambil tu buat bakery sikit-sikit..hahhaha..sambil-sambil jahit tudung..hahhahah...suri rumah kan..so banyak masa terluang...

sambil-sambil tu tengok cerita korea..hahhah....layan kan aje...sementara banyak masa free ni...tapi sebenanya puas dah dudok kat rumah....perlu bekerja sebenanya....sebab da biasa banyak kerja..bile free sangat ni rase pelik pulak...hahhaha...sebab takde ape nak dikejar-kejarkan...

tapi dudok rumah best..buat bakery..buat cheese tart, pai ayam dan selain memasak setiap hari..hahahaha..rosak program diet sendiri....dah rase macam masterchef pulak..hahhahaha..tapi masterchef memang banyak bagi sumber inspirasi kat saya..hahhaha

kalo sesapa ade kerja kosong nak offer kat saya boleh la...hahhahaah.....boring sangat dah ni dok rumah...





p / s :: indah hidup jika peroleh segala yang kita ingini..
tapi,
 kita hanya akan perolehi ape yang kita perlukan..
kehendak jarang dapat memenuhi keperluan..






(NHAM)


JAGALAH DIRI



Mata kau berhenti menangis
Jemari kesat ke pipi
Hati cukuplah dirasuk sedih
Kerana kau takkan kembali
Takdir mengubah hubungan kita
Dia padam dari jaga
Bicara hanyalah dalam doa
Yang dipanjat pada yang Esa

Ya Tuhanku
Jagalah diri ini menempuh
Hidup sepi tabah menerima takdir

Ya Tuhanku
Ketemukanlah kami berdua nanti
Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya
Jiwa walaupun terpisah jua
Selalu pergi dengan-Nya
Sisa yang masih ada di sini
Ku bertaut ke nafas terakhir

Ya Tuhanku
Jagalah diri ini menempuh
Hidup sepi tabah menerima takdir

Ya Tuhanku
Ketemukanlah kami berdua nanti
Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya
Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya
Jagalah dirinya



 p / s :: tak pernah lekang doaku untukmu..
jagalah diri..
mungkin sampai di sini saja..






(NHAM) 


05 October, 2012

SENYUM

SALAM...
SALAM 1 MALAYSIA..
SALAM ASPIRASI....


hahhahha..motif sangat...senyum je..tak perlu kata apa-apa..haaaaa....sebab terlalu excited dengan PRK baru-baru ni, sampai saya lupa nk update sesuatu..nampak tak betapa pentingnya ASPIRASI di hati saya..sebelom PRK tu USM buat konvo..dan, saya beserta mereka sume telah berkonvo..huhuuhu..tapi tak sempat nak update sebab bz body dengan PRK..bia sebenanya tak diperlukan pon..hahhah


heeeee

tak tau nak gamba kan perasaan mase ni...macam "ohh, akhirnya".......takpon, "dah konvo!!"..... takpon, "betol ke??"....hahhahhaha..tapi yang pasti sume neves..hahhahha...tapi nak sampai ke turn saya tu, puya la seksa....mengantok tak payah cite la...tapi sangat enjoy..dengan adenye orang yang datang lepas saya kuar dari dewan, buat saye tersenyum ja...


mak ayah..love u


heeeee


konvo mereka


haaaaaaa


happy kan kami..


dan haruslah buat fotoshoot ala-ala wedding sangat..kalo orang kawen gantung baju nikah bagai, kami gantung jubah..haaa..bole tahan currlaass okkk...tapi seronok begamba...sebab taj tau bile bole jumpa kawan-kawan lagi..memang bole sms, mms, bbm bagai tp takkan same life tu mase kita dok sesama..


fotoshoot sangat...

dalam banyak-banyak gamba ni, tak sempat nak amek gamba dengan jiang dgn zati dan dengan zira..padahal ni la 3 orang best ever friend selama dok kat bilik tu..sorry yayang...thanks bagi tumpang bilik dekat 2 minggu...love u both zati dan jian...


 tora

 
shikin

tq so much tolong amek gamba...rase diri sendiri cantik dalam gamba..hahhaha....mungkin faktor DSLR tu yg buat cantik...k bai..hahhahahha



hadiah-hadiah...


terima kasih yang teramat buat sume yang bagi hadiah untuk konvo..sangat terharu..yang mane sy gunakan sume hadiah yang dibagi..yang mane belom digunakan tu, saya usahakan untuk guna..sumenya disimpan dengan baik..

mereka warna-warna ceria dalam hidup saya..
 

untuk kamu sume..


banyak dah yang saya kongsikan..hari-hari gembira..hari-hari tersenyum..sepanjang dok kat USM untuk minggu graduasi sumenya indah-indah...love all of you..nanti ade rezeki kita jumpa lagi..sebenanya banyak lagi gamba yang nak saya kongsikan..tapi, biarlah ia menjadi kenangan untuk kita..hahahaha..tak sume orang perlu tahu..ehhh, artis sangat..hahahh






p / s :: indah jika seperti dulu...
jangan berubah...
tapi itulah kehidupan..
 






(NHAM)


 

02 October, 2012

SOMETHING




ada sesuatu ingi dikatakan..
tapi nantilah..tunggu masa yang sesuai..
keadaan yang kena dengan situasi..
masanya akan tiba..





p / s :: kenangan itu indah..
tapi hidup dalam kenangan,
umpama hidup di fantasi,
bukan realiti...
kadangkala,
keanagan perlu di lempar jauh..




(NHAM)

 

29 September, 2012

TANIAH ASPIRASI MAHASISWA USM

SALAM ASPIRASI MENJUNJUNG TRANSFORMASI 1 SISWA 1 MALAYSIA 1 ASPIRASI

ASPIRASI MAHASISWA

alhamdulillah...takde ape yang boleh nak di ungkapkan..ASPIRASI MAHASISWA USM menang majoriti bagi PRK kali ni...taniah...walaupon macam dah lambat buat post pasal PRK ni, saya tetap nak post...

ni keptusan rasmi PRK USM 2012


Keputusan Penuh Pemilihan MPPUSM 2012/13 Kampus Induk.

1.Menang tanpa bertanding:
Umum IPS-Saudara Haja Mydin
HBP-Saudara Alvin Ng Choo Liang
Komunikasi-Saudari Nurul Amni
Seni-Saudara Saiful
SoLLaT-Saudara Wan Azri

2.Bertanding Pusat Pengajian:
IPS [3 kerusi]
-Saudara Hanafi Qasim (76undi)
-SAUDARI HIRDAWATI (107undi)
-SAUDARA LOH KIT MUN (78undi)
-SAUDARA MARK JINMIN (102undi)

Pengurusan [2 kerusi]
-Saudara Benjamin Tan (233undi)
-SAUDARI LOI WAI YEE(822undi)
-SAUDARA OI TZIN LING(688undi)

Sains Kemasyarakatan [2 kerusi]
-SAUDARA JEMINDAR(339undi)
-Saudara Muhammad Hazizi (189undi)
-Saudara Muhammad Anil Hakim (79undi)
-SAUDARI NURAIN(345undi)

Ilmu Pendidikan [3 kerusi]
-Saudari Azura (178undi)
-Saudara Muhammad Latif (134undi)
-SAUDARA MUHAMMAD ASRA (330undi)
-SAUDARA MUHAMMAD ASYRAF(333undi)
-Saudari Tanaletchumi (266)
-SAUDARA WEE SOON KIT(355undi)

Ilmu Kemanusiaan [2 kerusi]
-SAUDARI FAIZAH (233undi)
-SAUDARA MOHD HAZIMI (309undi)
-Saudara Ramli (118undi)

Teknologi Industri [1 kerusi]
-SAUDARA MOHD ARIF (174undi)
-Saudara Zulqarnain (150undi)

Sains Kajihayat [1 kerusi]
-SAUDARA MUHAMMAD ZAKI (301undi)
-Saudari Nurul  Amira (163 undi)

Sains Matematik [1 kerusi]
-Saudara Md Yushalify (121undi)
-SAUDARI ROSDIANA (162undi)
-Saudara Tan Jia Wei (140)

Sains Kimia [1 kerusi]
-Saudari Halimah Saadiah (104undi)
-SAUDARA MOHAMMAD IZZAMIL (185undi)

Sains Fizik [1 kerusi]
-Saudari Fatin Syaza (130undi)
-SAUDARI NUR THAQIFAH (150undi)

Sains Farmasi [1 kerusi]
-SAUDARI HANISAH (253undi)
-Saudari Nur Amirah (158undi)

Sains Komputer [1 kerusi]
-Saudara Fenddy Kong (150undi)
-SAUDARA H’NG CHONG MENG (161undi)

3.Bertanding Umum [6 kerusi]
-SAUDARA AU LIM PING (3311undi)
-SAUDARA CHUAH WEN XU (2422undi)
-Saudara Kew Si Cheng (831undi)
-SAUDARA HAZIQ (2588 undi)
-Saudara Mohd Syafiq (2337undi)
-SAUDARA MUHAMMAD ‘AMMAR (3367undi)
-Saudara Muhammad Firdaus (1814undi)
-Saudara Ng Min Yip (1032undi)
-Saudari Nor Aifa (1609undi)
-Saudara Norazrizal Aswad (1566undi)
-SAUDARI NORHANA (2969undi)
-Saudari Nur Syafiqah (1432undi)
-Saudari Nur Atiqah (1231undi)
-Saudari Nurzahidah (1508undi)
-SAUDARA ROOBAN (2757undi)
-Saudari Saw Jia Ying (1332undi)

4.Tambahan:
Peratusan pelajar sepenuh masa yang turun mengundi ialah 47.12% merangkap 7,504 orang dari keseluruhan 15,925 orang pelajar.

*sumber daripada zai zahidah...


setelah tahu keputusan, maka barisan Majlis Tertinggi kepimpinan MPP USM sidang 2012/2013 telah dilantik..

Yang Di Pertua
Saudara Muhammad 'Ammar bin Mohd Aziz

Naib Yang Dipertua 1
Saudara Muhammad Haziq bin Al Amir Mohamad

Setiausaha Agong
Saudari Norhana binti Mohd Tahir

Bendahari Kehormat
Saudara Chuah Wen Xu







p / s :: sentiasa di hati




(NHAM)

07 September, 2012

MUARA HATI


lagu muara hati da jadi lagu feveret saya lepas sume lagu-lagu en FT saya..huhuuhu..1st time dengar macam like-like ja..bile dengar lelama macam jatuh hati plak..makin lama dengar, terus jatu tersungkur...ditambah dengan cerita adam&hawa..so makin melekat dengan lagu ni...bile nyanyi lagu ni, offcooss bajet kak CT..hahhah...

lirik lagu sangat mencengkam hati..ayat jiwang bakal keluar nampaknya..jika tak tahan nak bace, sila stop sekarang..hahahhaha...bila da tengok video klip dye, lagi la meruntun hati...tak boleh dengar lagu sesedap ni..rase di awang-awangan..hahaahhahah...nak bagi lirik lagu MUARA HATI


Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya kemana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati

Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Hoo uuu..

Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu

Jalanku tertuju padamu
Kemana pun kan pasti kembali

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta..







p / s :: lagu ni untuk awak..
syok sendiri..
hahahaha...





(NHAM)





02 September, 2012

DULU KINI DAN SELAMANYA

SALAM....

selamat hari raya..maaf zahir batin di pinta...

belom telambat lagikan nk ucap selamat hari raya kan..huhuhuhu...dalam bulan syawal lagi, kira bole la kan...sekarang ni aktiviti utama saya adelah duduk dirumah...menjadi suri rumah sepenuh mase...bile saya kate jd suri rumah, orang mesti tanya, da kawen ka??/hahhaa..sy suri rumah ja...husband belom ado lagi ye..hahhhah..berhari raya dengan sepenuh hati...

sekarang ni tengah musim budak-budak dafta universiti..taniah kat sume adik-adik yang da dafta dan akan dafta sebagai mahasiswa dan mahasiswi universiti...currlaass sangat..huhuhuhu..masuk uni ni best..kenal ramai kawan-kawan..bole join macam-macam aktiviti..bole join macam-macam persatu..yang penting, jangan lupa matlamat asal masuk uni ye...

takkan masuk uni nak study je kan..kene la seimbang dari segala segi..akedemik, aktiviti koko, aktiviti uni dan sebagainya..guna peluang masuk uni ni sebaik mungkin..sebab uni ni macam poket doremon..macam-macam ade kat dalam poket tu, kita ni kene pandai cari dan explore sebaik mungkin supaya memberi manafaat kepada diri sendiri dan juga orang lain..tapi yang penting pelajaran jangan di abaikan..

bila dah masuk uni ni, kita mestilah menanamkan semangan cita kepada uni kita..sebab, kat situlah tempat kita menuntut ilmu..dan seharusnya, kita pon kene menyumbang sesuatu kepada uni kita..bukan kita hanya tau kondem sahaja..tapi, berusaha bersama-sama membangunkan uni kita..haaaaa....bersemangat siket bila cakap perkara macam ni..

saya sayang sangat kat uni saya..iaitu USM yg currllaasss..haaaa...kalo boleh berkhidmat utk usm pon sy sanggup..tapi tu lah..rumah sy jauh untuk saya berulang alik ke USM..saya mampu tengok dari jauh saja...huhuhuuhu

sekarang ni tangah minggu PSL..untuk student-student baru..selamat berorentasi ye adik-adik...selamat mengenali uni anda..sematkan semangat cintakan uni ye..tahun ni tak berpeluang nak join jadi kakak PPSL..hahahhaha..so kaka tengok dari jauh je ye...semoga berjaya sume..


t
kakak PPSL





p / s :: sakit rase bila kita  tau yang kita kene tipu..
tapi setiap orang ade sebab tersendiri,
kenapa dye buat macam tu..
just accept it..
and smile..







(NHAM)




 

18 July, 2012

BUAT KAMU YANG ISTIMEWA







buat sume kawan-kawan,
terima kasih kerana menjadi sahabat...
terima kasih untuk masa kalian, untuk perhatian kalian, untuk pendapat, untuk kata-kata semanngat..
terima kasih untuk telinga yg dipinjamkan, bahu yang basah dgn air mata..
terima kasih kerana bersama dalam apa jua keadaan..
dan terima kasih untuk segalanya...

mungkin saya tak mapu lakukan seperti anda lakukan untuk saya,
tapi ketahuilah,
anda sangat istimewa dihati saya..
anda semua...




"uniknya persahabatan hanya boleh dirungkai oleh sahabat yang betul2 ikhlas dalam bersahabat...
indahnya persahabatan hanya boleh ditafsirkan melalui kenangan indah yang dicipta bersama...
manisnya persahabatan hanya boleh dinikmati tatkala bersama2 dalam kepedihan dan keperitan... 
hebatnya persahabatan hanya boleh diungkap melalui kepercayaan terhadap sahabat..." (ayat pinjam)








(NHAM)

 

SECOND CHANCE


SALAM...










terbaca quotes ni kat facebook..dan saya sangat terbuka hati nak menulis..sume orang berhak dapat second chance..kekadang bukan second chance je, tapi banyak-banyak chance pon sume orang berhak dapat..sejauh mane pon kite marah,sedih,terkilan or pape je dye tetap manusia biase macam kita..macam mane dye buat salah dgn kite pon, kite kene la maafkan..sebab dye deserved second chance..mungkin 1 hari nanti, kite pulak yang buat macamtu, dan kite pon memerlukan second chance kan..

kite kene meletakkan diri kita pada tempat orang..ssupaya kita rasa apa yg orang tu sedang rasa..kalo kita taknak orang buat kat kita, kita jangan buat kat orang..tu je prinsipnya..mudahkan..(pinjam ayat)...dan saya sangat terkesan dengan quotes berkenaan..tak perlu menghukum orang..just live with love..






p/s ::jangan kecewakan orang lain,
kalau diri sendiri tak mahu dikecewakan..
(ayat pinjam)

(NHAM)

17 July, 2012

SELAMAT MALAM SAYANG



Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarlahkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman
Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
oooo…
Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
oooo…
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu
Selamat malam
Tidurlah sayangku




p / s :: nyte.....
semoga semuanya baik-baik saja..
take care..
jangan di tanya kemana ku pergi..


(NHAM) 


 

02 July, 2012

F25/057 DESASISWA FAJAR HARAPAN


F25/057 ni adelah nombor bilik ye..dan name hostel nye adelah DESASISWA FAJAR HARAPAN yang sangat di sayangi....bilik ni saya duduk dari 1st year sehinggalah 3rd year..alhamdulillah..bilik tempat berteduh..3 tahun duduk dibilik yang sama, memang banyak sangat memori-memori indah yang ade dalam bilik tu..setiap kali bercerita tentang bilik, pasti saya akan tuliskan kisah roomate saya..

saya mulanya hanya duduk seorang mase hari pendaftaran..roomate sy yg sepatotnya, tak datang mendaftar..same jugalah dengan jiran saya..roomate dye pon tak datang daftar jugak..so mak dye pesan nanti malam temankan beliau tido ye..saya pon dengan muka baiknya pon kate baiklah makcik..jadi start malam tu kami pon memjadi roomate pada waktu malam sahaja..hahhahahha..lepas lebih kurang 2 minggu macam tu, orang office fajar datang anta surat kat kami bedua, sroh naik kat office..apekah????

orang office offer kitorang jd roomate..huhuhuh..start hari tu jugak beliau kemas-kemas barang dan pindah bilik saya..sejak tu kami jadi roomate sehinggalah saya tamat 3rd year..beliau yang saya maksudkan adelah NURUL IZZATI ABDULLAH @ NIA ABDULLAH..huhuhuu..

walau jauh mane pon saya pegi jalan-jalan or keluar,saya akan rase sangat lega bila balik ke bilik..walau saya ade ramai kawan-kawan untuk mengembirakan hati saya, tapi saya akan balik menangis pada awak..walau berape ramai pon orang yang memahami saya, tapi awak adelah pendengar yang paling setia..walau macam mane serabutnye saya di luar bilik, bile balik bilik saya akan tenang..sebab setiap kali saya balik bilik, beliau tak pernah takde dalam bilik..walaupon dye tengah tido, dye akan ade dibilik...cuma saya je jarang menyambut kepulangan beliau..awak selaloo kene tinggal dengan saya..sebab saya dok bz tah hape-hape kat luar..kekadang sampai kene sms dgn cakap telepon la punya tak sempat nak jumpa awak..

sidang depan beliau akan duduk di bilik baru bersama roomate baru..bilik kite akan bebetol jadi kenangan yang abadi..katil, almari, kerusi, karpet, tikar, pembalut meja dan sumenya...sumenya kan jadi memori indah yang takkan saya lupe..setiap sudut kat bilik tu ade moment-moment indah kite sesama..dulu awak lagi kurus..tapi lepas dudok 3 tahun dengan saya, ummi awak kate awak makin berisi..itulah hasilnya..hahhahah















yayang, thanks a lot untuk 3 tahun menjadi roomate yang terbaik untuk saya..awk sentiasa ada bila saya perlukan..setiap kali air mate menitik awak mesti ade untuk kembali menceriakan saya..time kasih sudi dengar bebelan saya..masalah-masalah saya..mintak halal makan minum, barang-barang terguna...time kasih sebab selaloo tolong lipatkan baju saya....siap masokkan dalam almari..sumenya la...saya nak minta maaf salah silap, terlanjur perkataan, ape-ape je yg penanh buat awak bekecil hati..sorry for everything..saya doakan awak kuat untuk praktikal sidang depan..nanti jangan lupe check air keta selalo ye..saya doakan awak jadi ahli farmasi yang berjaya..nanti saya datang nk mintak ubat free tau..kenduri kawen jangan lupe jemput saya..nak tengok siapakah jejaka bertuah itu....heeee...saya akan merindui awak sepenuh hati..take care..

















p / s :: roomate terbaik yang saya ade..
next adelah cerita tentang insan lain..




(NHAM)


27 June, 2012

3 TAHUN YANG TIADA GANTINYA


27 JUN 2009 - datang mendaftar sebagai warga kampus USM induk...woow dah masuk Uni..
                         taniah laaaaa.

27 JUN 2012 - tamat sudah peperiksaan semester akhir...alhamdulillah




dah 3 tahun belajar kat USM..tak sedar pon..mase berlalu pantas sangat.macam the flash..rase sekejap je..macam rase baru je dok kat USM ni..haiiiii...da habes belajar dah rupenye..alhamdulillah..selame 3 tahun ni banyak dah yang saya lalui..sebagai student dan juga sebagai manusia biase..eceehhh ayat..tapi tu la kan..mase masok USM ni, umur baru je 21..sekali da abes belajar ni umur dah 24..ayooooooo...hahhahha..mude lagi kot..ahhaa


pada saya, mase belajar di politeknik tu adelah waktu saya membesar mengenal dunia..daripada alam persekolahan beralih ke alam diploma..dari belasan tahun ke alam 20-an..baru rase nak memulakan hidup..tapi kat USM ni, saya mula mendewasa..mula berfikir secara matang, rasional, ade diplomasi, dan memandang sesuatu perkara daripada pelbagai sudut.banyak perkara mematangkan saya..baik dari segi kehidupan, cara berkomunikasi dan banyak lagi


kat USM jugak saya kenal ramai orang..pelbagai ragam..tapi semua itulah yang membuat saya melihat dunia dari perspektif yang berbeza,..betollah kate seorang kawan saya, "universiti ni di umpamakan seperti kilang yang menghasilkan mahasiswa ataupon graduan..jika graduan tu bijak mengambil peluang yang ade, menggunakan sepenuhnya cabang-cabang yang disediakan, graduan yang dihasilkan adelah graduan yang berkualiti dan mempunyai nilai tambah yang mungkin takda pada orang lain."


kat USM ni pon tetibe saya jadi aktif..hahhhaa,..dulu mase kat poli, saya kurang suke join aktiviti-aktiviti kamsis (desasiswa/kolej kediaman)..tapi kat USM ni saya macam berminat nak join banyak benda..mungkin promotionnye lebih menarik kot..kat sini jugalah bermulanya kehidupan saya sebagai seorang exco Majlis Penghuni Desasiswa Fajar Harapan (MPDFH)..kat sinilah saya mula melihat perkembangan kehidupan saya..jatuh bangunnya seorang manusia...semua tu mematangkan saya..


di MPDFH lah saya kenal dengan farah asmaq, yana zahari, mar liana,kasanabilah, faridah noor, izwan ali imran, idzuan jamalludin, abuzar, mat khazafi, naim fakhirin dan ramai lagi..maaf tak sebut nama...tu pada permulaan saya menjadi exco MPDFH..banyak kenangan indah kita bersama mase 1st year...nantilah di post lain, saya ceritakan lagi tentang mereka..


saya teruskan dengan penglibatan saya dalam Pembimbing Program Siswa Lestari (PPSL)..ini juga suatu kenangan yang sangat-sangatlah manis yang tak mungkin saya lupakan..pertama kali menjadi PPSL saya sangat excited..yelah dulu orang lain sambut kita masuk USM, skang ni kita pulak yang nak sambut orang ataupon adik-adik baru masok USM..rase macam tak tesabar la sangat..dipertanggungjawabkan menjaga Desasiswa Fajar Harapan sangat-sangatlah impian yang jadi kenyataan..semangat kedesaan yang tinggi melangi la katekan..hahhaha..PPSL mase tu idzuan jamalludin, abuzar, izwan ali, kasanabilah, shida, asmaq, hatta, abe mad, mat khazafi, lee hoon, rahmatiah dan ramai lagi..kat sini kami jadi bertambah rapat..ade kisah antara saya dan idzuan jamalludin sepanjang kami menjadi penghulu dan panghulunita..takkan dilupakan sampai bila-bila..nantilah saya ceritakan dengan lebih panjang..


itu permulaan 2nd year saya..seterusnya kami dilantik menjadi Majlis Tertinggi (MT) MPDFH.. Presiden idzuan jamalludin, Timb Presiden 1 saya, Timb Presiden 2 shida, Timb Presiden 3 abuzar, Setiausaha Agong kasanabilah dan Bendahari Kehormat faridah noor..kamilah yang menerajui kempimpinan mase tu..tiada jurang antara kami dan exco-exco lain..kami makan bersama, hang out bersama..itu menjadikan kami rapat..boleh dikatakan bagai family cumanya lain emak dan ayah je..banyak aktiviti-aktiviti desa kami lakukan..happy je mase tu...student life kan..patu, idzuan jamalluddin mentadbir MPP USM..nanti jugaklah saya ceritakan..


habis kisah di 2nd year...di semester pertama 3rd year saya agak sibuk..sebab saya perlu menyiapkan research FYP saya dan juga thesis pada semester 1..agak kalem kabut jugaklah..sabab pada perancangannye saya nak buat mase semester 2, 3rd year..tapi takpelah..sume yang berlaku tu ade hikmah kan..dengan sibuk ke kelas sibuk ke lab buat reseacrh.,mase ni sangat-sangatlah rase kemahasiswaan ye,,hahhaha..tapi alhamdulillah dah berjaya mengharungi semester tu dengan jayanya....


untuk semester 2, 3rd year ni, saya memang berazam nak abeskan banyak masa bersama kawan-kawan..saya cume amek 6 unit sahaja..FYP pon da siap..saya mengambil langkah kerja kat Panda Buger..tuan kedai adelah marlin dengan memey..hehehehhe..happy keje kat situ..kat panda ni jugaklah beberape kali jari saya tersagat..tangan kene kuali beger..haaha..tapi mase ni la rase valueble nye mase yang ade dengan kawan-kawan..dan saya tak pernah lupekan roomate kesayangan saya..3 tahun hidup sebilik dengan dye..buat saya sangat berat hati nak tinggalakan..ditambah dengaran rakan-rakan basement yang havoc, buat hati saya sangat sayu..nanti saya ceritakan lagi kisah ni..


sumenya dalam kenangan saya..takda satu pon yang tercicir..satu persatu nanti akan saya ceritakan..mungkin ade yang tidak tersebut name, tapi kenangan bersama anda bukaan sesuatu yang mudah dilupakan..anda adalah warna-warni dalam kanvas kehidupan saya..terimakan yang tak terhingga buat semua yang sentiasa ada dalam senyun,gelak tawa mahupon dalam linangan air mata saya..sayang semua...















p / s :: ni baru sedikit cerita saya..
banyak lagi yang nak dikongsikan..
gambar-gambar ni sebagai kenangan..
tak bermaksud jika gamba anda tiada,
tiada kenangan antara kita..
gambar anda sentiasa terlikis dihati..


(NHAM)


14 June, 2012

HANYA DIRIMU



HANYA DIRIMU
MAMPU MEMBUAT AKU
MEMANDANGMU TERPAKU
HINGGA TERKATA KELU

HANYA DIRIMU

DIFIKIRAN SELALU
TIADA KATA YANGKU TAHU
YANG PERNAH MAMPU
MENGGAMBARKANMU


HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU

BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJAGA DIRIMU

BIAR SELALU

BERIKU BERSAMAMU
TIAP SAAT DAN WAKTU
MENGHARUNGI SEMUA

BIAR SELALU

DAPATKU MELIHATMU
BIAR SAJA SEMUA BERLALU
TINGGAL KAU DAN AKU UNTUK SELAMANYA

HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU

BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJADI MILIKMU

TANPAMU KU TAK AKAN MAMPU

MENGHARUNGI HARI
TANPA ADA BERMAKNA
TAK AKAN PERNAH JEMUKU MENCINTAIMU

HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU

BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJAGA DIRIMU

HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU

BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJAGA DIRIMU
BIAR AKU MENJADI MILIKMU




p / s :: khas untuk awak..
take care..
lobe u....



(NHAM)

  

12 June, 2012

SEMOGA BERJAYA

SALAM..


sekarang ni tengah minggu exam..so memanglah waktu exam akan dipenuhi dengan aktiviti bace buku sampai tido..hahhaha...buat petame kalinya sem ni abes final exam hari ketiga minggu periksa..curlassss sangat..pastu, dah kene balik atas arahan cikgu talib..takleh nak buat ape la kan..hahha..


buat sume, selamat menduduki peperiksaan..buat yang terbaik..fokus pada exam..kalo ade sebarang masalah atau ape-ape yang merungsingkan fikiran, letak tepi sebentar..sebab anda perlu fokus untuk sesuatu yang lebih penting..ini masa depan anda..mase depan anda juga adelah mase depan family anda...jadi ingatlah oarang yang dah banyak berkorban untuk anda..


buat sehabis baik..








p / s :: buat awak, tunggu saya balik..
rindu kampung halaman...




(NHAM)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...